Opskrift på proteinkage

0

Her kommer en opskrift på protein kage, som jeg smagte første gang i Crossfit Aalborg, hvor Tina havde bagt og jeg blev inviteret på søndags proteinkageklub 🙂

Selvom den ikke er total paleo, synes jeg det er et godt alternativ til købe proteinbarer som er tilsat divers e numre, ud over det, smager den fantastisk godt selvom den ligner rugbrød.

Protein kage:

4 store krus havregryn

1 stort krus cacaopulver

1/2 liter kvark eller skyr

1/2 liter æggehvider (ca 15 æg)

3 tsk bagepulver

1 spsk vanilleessens

½ spsk mandelessens

4 spsk flydende sød

Konsistens ligesom til havregrynskugler, gerne lidt mere fugtig. Puttes i rugbrødsform med bagepapir og toppen glattes med vand. Bages i ca 1 time v 200 grader. Lad den stå i ovnen når du slukker i 1/2 – 1 time. Lad den køle helt af og put den derefter i pose og opbevar den i køleskab  hvor den kan holde sig i ca. en uge, hvis den altså får lov at ligge så længe 🙂

Alternativt kan man bage den i en rund springform og kreere jordbærproteinkage af den.

Protein jordbærkage

Det eneste der gøres anderledes er at den bages i en springform, flækkes på tværs og der lægges ca.100g mørk chokolade på fladen af kagen, så den ikke suger vædske fra toppingen.

Opskrift på topping:

½l skyr eller kvark

lidt flydende sødemiddel

½tsk vanillepulver

Så mange jordbær man kan få plads til 🙂

Og uhmmm så har man det perfekte alternativ til den lækreste fødselsdagskage, som mætter og er fyldt med gode proteiner!

Proteinkage med smeltet mørk chokolade

 

 

 

louise