Paleo Lasagne 2.0

0

Det lykkedes mig heldigvis i første forsøg at lave en perfekt lasagne, ret heldigt da vi havde inviteret 8 mand på middag! Men jeg vil også sige at det er svært at gøre noget så det ikke lykkes 🙂 selv bechamelsaucen blev god, det var også første gang jeg prøvede det og det er virkelig let, det vil jeg til enhver tid foretrække, da jeg så ved hvad der er i.

Kødsovs
1kg hakket hestekød (eller oksekød efter smag og behag)
3 dåser flåede øko tomater
4 store gulerødder
1 stort løg
Olie til stegning

Bechamelsauce
Ca. 3 1/2 dl fløde 38%
2 store håndfulde parmesan ost
Muskatnød

Ud over det
2 store aubergine
500g champignon
Revet ost til toppen af lasagnen

Opskriften

Løget rives groft, eller hakkes fint alt efter smag og steges i olie i en stor gryde til de er klare. Derefter tilsættes kødet som brunes, når det er brunet hældes tomaterne i og gulerødderne rives og tilsættes. Saucen krydres efter smag, jeg tilsatte kun salt og peber. Saucen står og simrer, mens ovnen tændes på 200 grader med varmluft hvis du har det.

Auberginerne skæres i tynde skiver og champignonerne renses og skæres i skiver, når champignonerne er klar svitses de på en tør varm pande, til de er tørre og bliver brune, det kan være nødvendigt at hælde væde fra, så de ikke koger i egen væde.

Fløden hældes i en gryde og opvarmes, osten tilsættes og der røres rundt til det kommer op og koge. Når det koger tilsættes muskatnød efter smag, jeg brugte ca. 1 tsk friskrevet muskat og det synes jeg var nok, men prøv dig frem. Det koges op og tages af varmen.

Når alle ingredienser er klar bygger du din lasagne 🙂 Jeg startede med et lag kødsauce, derefter aubergine, så bechamelsauce og champignoner, derefter auberginer igen, kødsauce og auberginer og kødsauce toppet med ost, hvis man har mere bechamelsauce kan man hælde det over kødsaucen inden man drysser med revet ost.

Så skal den i ovnen til osten er brun, det tager ca.30 minutter. Velbekomme 🙂 den smager skønt sammen med en grøn salat og paleo brød.

louise