Så er 13.2 overstået

0

Games Open WOD 13.2

10 minutter AMRAP

5 shoulder to overhead 75/115 lbs
10 deadlift 75/115 lbs
15 boxjumps 20/24 inch

Så er 13.2 også overstået for mit vedkommende. Da workouten blev frigivet torsdag morgen lokaltid tænkte jeg juhuuu, det er nogen gode øvelser for mig, jeg er rimelig stærk i overkroppen, dødløft med 75 lbs er pice of cake og boxjumps har jeg altid godt kunnet lide. Jeg kender bare mig selv så godt efterhånden at det er farligt for mig at være alt for komfortabel med en konkurrence workout, for så er jeg ikke klar nok når det kommer til stykket, men fordelen er at jeg ikke går rundt og er nervøs fra den udkommer.

Lørdag morgen da jeg skulle i ilden kom nervøsiteten så for fuld udblæsning! Løb på toilettet hele tiden, kvalme og var nærmest ikke i stand til at spise morgenmad. Jeg fik dog klemt en stor portion yoghurt med nødder og frugt ned, hvilket jeg var glad for senere.

Min kæreste var syg og jeg havde selv et hint af en forkølelse, hvilket ikke er det mest optimale for en workout hvor man konstant har høj puls. Han udsatte sit forsøg på 13.2 en dag, og heldigvis er han lidt mere frisk dagen efter.

Lørdag cyklede jeg ud i boxen alene og heldigvis forsvandt noget af nervøsiteten da jeg kom igang med at lave noget og kom ud til alle de andre. Her i CrossFit Chiang Mai bliver der kørt Open WOD hver lørdag og så kommer der tilskuere og folk ude fra og gennemfører deres Open WOD, så det er en rigtig festdag 🙂 Der er også lodtrækningspræmier til dem som gennemfører workouten.

20130317-122937.jpg

Vi havde snakket meget om strategi fra torsdag morgen og frem til lørdag og de fleste var enige om at det godt kunne betale sig at lave step up frem for box jumps, da vi jo ikke alle løber rundt med en lungekapacitet som Danielle Sidell (den bedste kvinde i 13.2 lige nu, som har lavet 420 reps!) Der var nogen i boxen som havde taget tid på 10 box jump vs 10 step up og step up var 4 sekunder hurtigere. Fredag lavede Jenn (den beste pige i boxen i Chiang Mai) sit første forsøg på 13.2 og hun fik 295 reps ved at lave step up, så det besluttede jeg også at gøre, hvilket var den helt rigtige beslutning for mig, da jeg ellers ville være blevet alt for forpustet og shoulder to overhead var rigeligt hårde i forvejen. På et senere tidspunkt kunne jeg godt finde på at lave WOD’en med boxjumps istedet og se hvordan de ville påvirke min score, velvidende at der også er mange andre faktorer der spiller ind.

Hele diskussionen omkring box jumps vs step ups viser dog at Crossfit handler om meget mere end bare styrke, teknik og udholdenhed. Strategien betyder også meget for resultatet, og det gælder om at vælge den strategi der passer bedst til dig personligt.

Jeg er rigtig godt tilfreds med mit resultat på 270 reps, jeg er knap så tilfreds med udførelsen, jeg havde besluttet at jeg ikke ville holde pauser, men efter 6 runde kunne jeg ikke rigtig få luft og blev nødt til at trække vejret inden jeg løftede stangen til shoulder to overhead øv! Men jeg tror måske jeg var startet for hårdt ud, eller så havde jeg drukket for lidt inden, de sidste ca. 3 minutter kæmpede jeg også med at jeg var så tør i munden at det føltes som sandpapir. Men jeg ville ikke holde drikkepause, da det sikkert ville koste flere reps end det ville give i den anden ende.

20130317-123001.jpg

Morten har lige gennemført han fik 180 reps, hvilket han er godt tilfreds med i betragtning af at han ikke er på toppen. Det var også shoulder to overhead der var hårde for ham og så vejrtrækningen fordi han stadig er ret snottet. Dog er han meget ærgerlig over at være blevet syg lige til den her WOD, da det er en WOD der ligger godt til ham normalt når han er frisk. Sidste uge håbede han jo ligefrem på box jumps!

Nu er der nogen dage til at træne endnu mere på både det fysiske og det mentale i forhold til at konkurrere, men allermest gælder det for os om at komme på toppen igen, så masser af sund mad, frugt, vand og rigeligt søvn.

louise