Homestay i Konglor Village

D.23.1.1013 Ankom vi til Konglor Village ved 5 tiden og blev læsset af lige ud for et guesthouse, der stod en klar med nøgler da vi ankom, men vi havde tænkt os at prøve det der homestay, så vi gik ned i landsbyen sammen med en italiener, han ville også prøve det og vi fulgtes ad. Vi spurgte nogen mennesker og de pegede, så vi gik den vej de pegede, til sidst kom vi til et hus hvor de gerne ville have os alle tre boende. Så vi gik ind, op ad en trappe og fik vist et sted vi kunne lægge al vores bagage. Der var kun 2 drenge hjemme da vi ankom og ingen af dem kunne engelsk. Vi fik vist hvor toilettet var, det var et fælles toilet for de nærliggende huse og det var et squat toilet, det vil sige et porcelæns hul i jorden og en balje vand ved siden af, til at skylle sig selv også videre. Det virker ganske udemærket og man slipper for at sætte sig på andres bakterier 🙂

Udsigten fra vores hus
Udsigten fra vores hus
Landsbyens beboere er godt kørende i åben vogn
Landsbyens beboere er godt kørende i åben vogn

Vi gik en tur ned for at se hvor langt der var til grotten, som var årsagen til at vi var uden for lands lov og ret på det tidspunkt. Der var ikke langt, og de åbnede kl.8, så vi besluttede at være der tidligt. Vi gik tilbage til “vores” hus og moderen var kommet hjem, hun sagde at der var mad kl.19, så vi gik endnu en tur rundt og kiggede på nabolaget. Der var rigtig mange huse på pæle med høns, ænder, grise, katte, hunde, masser af hundehvalpe som højest sandsynligt bliver fedet op og spist. Alle ungerne løb rundt og legede og de råbte skiftevis sabadee og hello til os, mens de grinede over hele femøren 🙂

Da det begyndte at blive mørkt gik vi hjemad, det var lettere sagt end gjort!! Alle husene lignede hinanden, og man skulle hele tiden passe på hvor man trådte, da de ovenstående dyr stadig vadede rundt over det hele. Vi fandt heldigvis vores hus og gik ind og satte os ned på gulvet i stuen, der var kun 2 plasticstole i hele huset, ellers var der puder til at sidde på gulvet på. Vi fik serveret aftensmad, bestående af nudelsuppe, med grøntsager og lidt kød af ukendt art 🙂 det smagte godt og der var store portioner, så de var nok vandt til at turisterne spiste godt.

Efter maden sad vi og snakkede os tre turister, så kom drengene og moderen ind i stuen også. Vi havde et 4 på stribe spil med som vi fandt frem, vi spillede det sammen et par gange, derefter spillede Morten med en af drengene og så skiftedes vi til at spille mod hinanden allesammen, moren gik over til nogen naboer og vi hyggede med ungerne, der kom 2 piger på besøg, måske for at kigge på de der falanger som var der. Den yngste af drengene var super kvik og regnede den hurtigt ud, så han slog sine store brødre og også Louise og Morten en enkelt gang.

Louise og de lokale børn

Da de store ikke synes det var sjovt mere spillede vi lidt mere med den lille, han kunne ikke koncentrere sig mere og så fandt Louise en jumbobog som vi havde med også, den er på dansk, men det er jo lige meget, han kunne ikke engelsk alligevel. Knægten og Louise sad og kiggede billeder og øvede henholdsvis engelsk/Lao. Han var bedre til engelsk end Louise var til Lao 🙂 efter at have læst den igennem et par gange fandt vi kameraet frem og kiggede på billeder fra Chiang Mai zoo, de havde aldrig set en flodhest før, de skrald grinede, det var pigerne som var kommet tilbage. Morten filmede Louise og ungerne og viste det til dem, det var helt tydeligt at de aldrig havde set sig selv på film før, først kiggede de undrende og så grinede de endnu mere end da de så flodhesten 🙂 Der var også et billede af Morten som viste biceps, Louise fik Morten til at gøre det og det synes de også var super sjovt.

flodhesten fra Chiang Mai zoo
flodhesten fra Chiang Mai zoo
Hulk ved vandfald i Luang Prabang
Hulk ved vandfald i Luang Prabang

Moren kom tilbage ved 22 tiden og der var vi klar til at gå i seng. Vi hoppede ind under myggenettet sammen med Italieneren som allerede sov. Morten lå i smørhullet 🙂 vi sov til hanerne vågnede, det vil sige til omkring kl.5.30 og så var der ellers liv og glade dage udenfor, vi sov og vågnede og sov og vågnede frem til kl. 7 hvor vi stod op og spiste morgenmad, det var nudelsuppe med grøntsager og kød, samme ret som aftensmaden 🙂 vi fik dog kaffe til.

Efter morgenmaden pakkede vi vores tasker, børstede tænder og hjalp moren med at pakke hendes trækærre med sager hun sælger nede ved grotten. Da den var pakket færdig gik vi afsted mod grotten, Morten trak kærren for hende, det blev kommenteret af alle lokale der kom forbi, en falang der hjalp 🙂 vi kom ned til grotten og fik bestilt en båd, det kan i læse meget mere om i et andet afsnit 🙂

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment