Cykeltur i Siem Reap

Søndag d.23.12.2012 Vi startede dagen med at gå rundt i byen og kigge, vi var også en tur på “old marked” hvor de sælger ALT. I en lang gang sælger de mad og der ligger fersk kød på disken ved siden af grøntsager og frugt, samtidig med at de selv sidder på hug oppe midt mellem de varer de sælger, ret fascinerende at se, men vi havde bestemt ikke lyst til at købe noget spiseligt der…at det formentlig er der alle restaurenterne køber deres mad prøver vi at lade være med at tænke på.

Old Marked

Louise købte et par klipklapper som er fairtrade produceret og de er faktisk ret gode at gå rundt i og så følger der ingen farlige bakterier med 🙂 Sælgerne i boderne på markederne er ret påtrængende og prøver hvad de kan at prakke dig nogen af deres varer på. De vil sælge alt og det meste koster 1 dollar. Morten blev endda tilbudt at købe en baby for 1$ heldigvis var det for sjov (tror vi nok), så selvom de er lidt påtrængende har de også humor og er smilende. Da vi var blevet træt af at shoppe, gik vi ud og satte os på en bænk i skyggen og kiggede på et kort, og vi blev enige om at gå over på den anden side af floden og kigge. Da vi kom derover var der cykeludlejning hvor man kunne leje en cykel for en dag, incl. et kort over byen og en flaske vand til….rigtigt gættet…1 dollar – den deal hoppede vi på og så var vi cyklende.

20121228-100635.jpg

Vi cyklede lidt rundt langs floden, men besluttede os for at cykle lidt væk fra Alfavej og kørte til højre på et tidspunkt, ret hurtigt var vi væk fra alt hvad der har med turisme at gøre, der var ingen hoteller eller fine restauranter. Der var derimod små gade butikker som også var deres hus og det var oftest et blikskur. Da vi kom lidt længere væk blev vejen til jordvej og der var kun blikskure, nogen af dem var på pæle, andre stod direkte på jorden, overalt var der børn som legede, når vi kom kørende på vores cykler stoppede de op og råbte hello hello hello og vinkede, vi vinkede tilbage og råbte hello til dem. Det var meget fattigt, der var enkelte steder vi så en ko, ellers var der høns som løb rundt mellem skure. Dem som boede der var meget smilende og virkede utrolig venlige og som om de aldrig havde set en hvid før, det var faktisk lidt ligesom man har set på tv fra Afrika at børnene løber efter de hvide. Vi var ret overraskede over at vi kun skulle 5 min på cykel fra de store hoteller og supermarkeder, før man var i et område der vist bedst kan betegnes som slum.

Efter at have kørt lidt rundt på jordvejene fandt vi atter tilbage til mylderet af tuk-tuk’er, scootere, biler og cykellister på hovedgaderne. Vi var ved at være sultne og begav os mod “Pub Street”, Siem Reap’s svar på Jomfru Ane gade hvor der om aftenen er billige drinks og billige øl, og om dagen er billig mad og stadig billige øl… Pub Street er et godt sted sidde og kigge på mennesker, og dem er der mange forskellige af. Kinesiske turister med zoomlinser der næsten er større en dem selv, halvslidte backpackere der lader op til endnu en vild aften, tuk-tuk chauffører som utrætteligt plager de stakkels turister, tiggere på deres faste rundtur, bygningsarbejdere som slæber sække med cement på ryggen, lokale på deres scootere og mange andre.

På vej hjemad var vi forbi et af de store hoteller som virkeligt tager det med julen alvorligt, på bedste Cambodianske vis.

Jul i Siem Reap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi stødte også på en hel karavane af ladyboys i tuk-tuk’er som var ude og promovere deres cabaret. Det gode ved at være på cykel fremfor at tage en tuk tuk er at det er nemt at stoppe hvis der sker noget spændende…og det gør der hele tiden, hvis man har øjnene åbne for det 🙂

Lady boys i Siem Reap

Om aftenen var vi ude og spise med Hollænderne vi havde rejst sammen med og var efterfølgende inde på Pub Street for at vise dem gaden og teste hvordan en Tomb Raider smager. Arjen (manden) har sin egen flodbåd og lever af at arrangere flodture i nærheden af Amsterdam. Han havde derfor ikke holdt fri i længere tid i 3 år da der altid var kunder der skulle sejles. Nu havde han imidlertid valgt at få en afløser ind til at sejle for ham mens han holdt lidt fri. Dette fortrød han dog lidt da han for to dage siden var blevet ringet op og havde fået at vide at afløseren havde sejlet båden ind i en bro hvilket havde forårsaget en del skader på skibet. Der var dog forsikring på båden og ingen kom noget til, men han virkede stadig ikke voldsomt imponeret over afløserens bedrift…

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment