Solopgang og andre eventyr på Angkor Wat

D.28.12. ringede vækkeuret kl.4.40 og Louise sprang ud af sengen. Morten skulle lige forstå at det altså var rigtigt nok at han skulle op, og kommentererede at der måtte være tilfredshedsgaranti på sådan en tur når man blev tvunget op på et så umenneskeligt tidspunkt 🙂 Vi var klar i løbet af no time og gik udenfor hotellet hvor der var 2 tuk-tuk chaufføre, men ikke vores :-/ der kom en mere, men det var heller ikke ham vi havde en aftale med. De andre morgenfriske gæster begyndte at komme ud og hilse på deres tuk-tuk chaufføre, og vores var ikke kommet endnu! Det var lige før vi troede han havde brændt os af, da der kom en scooter ind af porten, det var vores chauffør, han havde bare ladet sin tuk-tuk stå ved hotellet om natten.

Vi kom afsted, efter at han havde sikret sig at vi havde vores billetter med, så vi kunne komme ind -sødt af ham så tidligt om morgenen! Der var så småt liv i gaderne og de var ved at åbne deres små butikker langs vejen. På dette tidspunkt var kl ca 5.10, så lukkelov er der vist ikke noget der hedder hernede. Der var ikke særlig meget trafik på gaderne omkring hotellet så tidligt om morgenen, men da vi kom ud på vejen mod Angkor Wat var det en helt anden sag, der var tuk-tuks, minibusser, store busser, cykler og scootere i et mylder, så det var ikke kun os der havde fået den glimrende idé at skulle se solopgangen over Angkor Wat.

Solopgang over Angkor Wat

Der var meget kortere derud end dagen før (eller det føltes ihvertfald sådan, måske fordi vi sad ret komfortabelt i tuk-tuken) vi kom derud og blev sat af og aftalte hvor vi kunne finde ham når vi var færdige med at kigge. Der var selvfølgelig stadig meget mørkt og rigtig mange mennesker med lommelygter, så det var intet problem at finde vejen ind, og vi fandt et godt sted at sidde. Det var fedt at se hvordan Angkor Wat langsomt trådte tydeligere og tydeligere frem. Efter dette imponerende syn gik vi ind til hovedtemplet hvor vi ikke kunne komme ind dagen før grundet Louises uanstændige påklædning 🙂
Da vi nærmede os blev vi overrasket over hvor få mennesker der var i området, og det var der desværre en grund til. Templet var nemlig lukket hele dagen pga rengøring??

Angkor Wat lukket på grund af rengøring

Vi stod og ærgrede os da det var den sidste store ting vi mangle og Louise i den anledning var så tildækket hun ville have gjort de burkaklædte kvinder i Dubai misundelige. Mens vi stod der kom der imidlertid en venlig mand hen og fortalte at hvis vi gerne ville se det kunne vi bare betale ham 10 dollars og så kunne vi godt se det alligevel. Vi var lidt mistænkelige da han blot var iklædt en Colt 45 reklame t-shirt, men han gik med til at vi først betalte når vi var kommet derop og så kunne det jo ikke gå helt galt. Og så fik vi ellers lov til at gå forbi vagterne og kravle over det opstillede hegn og videre komme op i templet. Templet var helt tomt bortset fra en 5-6 andre turister der også havde betalt 5 dollar pr person.

Morgen i Angkor Wat

Flere af kvinderne havde endda bare skuldre og knæ, men det var pludseligt åbenbart ikke så vigtigt. Derudover var der en mand med en walkie-talkie som så gik rundt og kiggede lidt nervøst rundt. Vi nød alt pladsen og at vi havde god tid til at gå rundt og få set det hele.

Udsigt fra toppen af Angkor Wat om morgenen

Til sidst da vi var ved at være færdige var vi de sidste deroppe og manden med walkien begyndte at snakke en masse i telefon og virkede ret nervøs. Kort efter kom også den venlige “sælger” op og forklarede at der var kommet alt for mange turister ved indgangen så vi var nødt til at komme ud af en bagvej. Vi betalte ham de 10 dollars og fulgte efter ham ned ad en normalt lukket trappe, over et lille hegn og ind i afspærret område med “no entry” skilte.

Bagudgang Angkor Wat

Turist-politi manden der holdt vagt her kendte åbenbart sælgeren vi fulgtes med og var åbenbart så glad for at se ham at han slet ikke lagde mærke til de to danske turister for gik lige forbi forbudsskiltene og afspærringen og ud til alle de øvrige turister der kiggede lidt undrende. Om templet faktisk var lukket hele dagen fandt vi aldrig ud af, men vi var efterfølgende lige forbi og kigge ved indgangen og der var stadig afspærret og tourguiderne fortalte også de skuffede turister at der desværre var lukket hele dagen. Så hvis man har penge kan man få! Og så skal man selvfølgelig være der tidligt nok – inden der kommer for mange turister. Vi har dem lidt mistænkt for at det måske er et stunt de laver hver morgen for at tjene lidt ekstra, da vi kørte hjem i vores tuk-tuk blev vi i hvert fald overhalet af en motorcykel med manden med Colt 45 trøjen på.

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment