Første adventure tur ud i den Thailandske natur. Dag 1 – d. 9/12-2012

Vi havde hjemmefra booket en 3 dages adventuretur igennem Jydsk Rejsebureau ud til River Kwai. Søndag morgen blev vi hentet med minibus på vores hotel, vi kørte derefter byen tynd for at samle andre turister op, som løbende blev sat af igen og til sidst var vi de eneste i bussen igen. Vi nåede vores resort beliggende lige ved den berømte bro efter ca. 3 timers kørsel og blev vist ned i restauranten, hvor vi blev budt velkommen og kunne vælge hvilken frokost vi ønskede.

Udsigt fra River Kwai broen med vores hotel i baggrunden

Vi blev introduceret for vores guide den dag AKA Cykelmyggen :-). Mens vi spiste læste han hele programmet (som vi i forvejen havde på papir) op på et meget underholdende thai engelsk og hver gang vi troede at han var færdig så vi kunne spise i fred startede han op igen. Da vi havde spist skulle vi på cykeltur med ham som guide, der var kun os med på turen. Vi blev kørt hen til cyklerne på en gammel scooter med sidevogn, heldigvis var cyklerne mere moderne og i fin stand og der var også nogen fine cykelhjelme med.

Louise og cykelmyggen er klar til turen

Vi startede ud med at køre gennem byen og over på den modsatte side af floden, hvor vi fik set broen og hele setup’et der skulle bruges til showet om aftenen, så mens vi og de andre turister rendte rundt og tog billeder, sad folk og monterede sprængladninger og fyrværkeri på broen, den var nok ikke gået i Danmark 🙂

Derefter tog vi på en hyggelig tur over en masse marker, der var rismarker, bananmarker, sukkerrørsmarker, papayamarker og meget andet. Vores guide pegede ivrigt og fortalte grinende hvad det var, hvis vi ikke selv kunne gætte det hver gang vi nåede til en ny mark eller et træ vi ikke havde set før. Efterfølgende cyklede vi til et tempel hvor der var flot udsigt over en flod, som vi kunne nyde til tecnorytmerne fra den forbisejlende partybåd men det var jo også søndag 🙂

Efter pausen kunne vi finde indre ro i en grotte fyldt med buddaer (Khao Poon Cave), der er en budda til hver dag i ugen afhængig af hvilken ugedag man er født. Sjovt nok var cykelmyggens budda en sovende lidt tyk budda 🙂

En af buddastatuerne i grotten
Buddastatue i grotte

Vi cyklede videre, det første stykke ned ad bakke, hvor Cykelmyggen var meget fornøjet, men what goes down must come up….eller hvad man nu siger og snart begyndte stigningerne, her blev Cykelmyggen noget mere presset og han ville ihvertfald ikke overhales af en lille blond turist, så han gav den fuld gas. Vi var ret lettede da vi nåede næste stop, da vi frygtede for Cykelmyggens helbred til sidst, så han fik en velfortjent pause i skyggen, mens vi var rundt og se en kirkegård for europæiske soldater som omkom under konstruktionen af jernbanen over River Kwai.

Turen var omkring 18-20 km og det var super fedt at der ikke var andre turister med, så vi kunne gøre det i vores eget tempo (eller rettere Cykelmyggens tempo :-)). Det var en rigtig god måde at se mange ting på rimelig kort tid og stadig opleve det tæt på og i et tempo hvor man når at få det hele med.

Da vi kom tilbage fra cykleturen fik vi os en velfortjent is ved poolen, mens vi ventede på det blev tid til aftensmad.

Aftensmaden fik vi på resortets restaurant hvor vi sad med udsigt til broen. Herfra kunne vi se et show over hændelserne da broen over River Kwai blev bombet. Vi var ikke de eneste, da der på floden kom flere flydende restauranter som lagde sig på stribe langs broen. Det var et ret fedt show med masser af special effects.

Der var ikke mange andre hvide på resortet men masser af kinesere og det lader til at Thailand er deres svar på danskernes Tyrkiet, hvilket giver god mening da der også næsten danske temperaturer i Kina i øjeblikket (og hvem har ikke lyst til at slippe for det).

Efter mad og show var det ved at være sengetid, dog havde vi lige energi til at forevige Thailands version af samtalekøkkenet – samtaletoilettet.

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment