Rejsen fra Pak Beng til Luang Prabang

Vi var tidligt oppe d.13/1 og gik en tur ned til floden, for at se om vi skulle skynde os at sætte os og holde pladser, det behøvede vi så ikke, det havde Kashmir allerede gjort 🙂 hun havde lagt deres tasker på sæderne, men vi blev enige om at vi hellere måtte sætte os derned. Vi tog første vagt, mens Chris og Kashmir spiste morgenmad. Vi var så heldige at det var imens elefanterne på den anden side af floden tog sit morgenbad, det var en god oplevelse at få med 🙂

Elefanter tager morgen bad i Mekong floden

Efter vi havde siddet der et godt stykke tid blev vi enige om at Louise hellere måtte smutte op og bestille frokost hos inderen, for det ville da være den allerbedste frokost vi kunne tænke os. På vej op, var Chris på vej ned, Louise viste hende hvilken båd der var vores og hun gik ned for at afløse Morten. Der blev bestilt frokost, to forskellige retter og masser af naanbrød med hvidløg mums.

Morgenmaden bestod af kaffe latte og pandekage med banan, vi havde faktisk også bestilt omelet, men de regnede heldigvis med at vi ikke kunne spise mere og de havde ret!

Efter maden pakkede vi det sidste i rygsækken og gik ned til båden, fik vores gode pladser og nød at vi var stået op tidligt for det. Særligt da vi så de slukørede stadig søvndrukne backpackere komme væltende et par minutter før afgang. Vi kom afsted til tiden og tiden fløj afsted, vi fik lært en masse om Canada og hvordan det fungerer derovre sammenlignet med Danmark.

Hyggesnak på slowboaten
Ved siden af Louise er Kashmir og ved siden af Morten er Chris.

Da klokken var omkring 16 var vi ved at være trætte af at sidde ned og ville gerne snart være der, der blæste også lidt, så vi var glade for at vi havde vores soveposer med lige ved hånden. Vi sad godt pakket ind og nød udsigten, båden holdt ind flere gange, enten for at sætte nogen af, eller for at samle nogen op. Et sted var der en mand som blev sat af, der var en sandstrand og ret stejle klipper op og han havde blandt andet en cykel med fra båden. Der kom en lille dreng ned til båden og det var meget tydeligt hvor glad han blev for sin nye cykel 🙂 hele landsbyen var med nede og tage imod og cyklen blev beundret af alle. Håber dog de har lidt bedre veje at cykle på, end sandstrand og klipper…men det var heldigvis en mountainbike 🙂

Børn ved et af bådstoppene

Et andet sted var der en med en hane i et bur som blev sat af, der var dog næsten altid en ret stor velkomstkomite når båden lagde til. De fleste steder var ingen havn, eller bro, men bare en sandstrand som båden lagde til ved.

Flere steder langs floden var der folk som vaskede, badede, vaskede op og skyllede grøntsager i floden. Desuden var der køer på stranden, det var et ret mærkeligt syn, for det var ikke fordi der var meget græs eller andet grønt de kunne spise, men det kan selvfølgelig være de primært var der for at drikke.

Køer der står langs Mekong floden

 

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment