Kajaktur ved 4000 Islands

Så var det kajaktur på programmet. Vi skulle afsted kl.8 og turen var incl morgenmad, så vi havde ikke spist noget, hvilket er ret dumt! For vi er begge mega sultne om morgenen og kombineret med Lao tid, er det ikke det bedste i verden! Vi kom afsted ca.8.15 med båd til Don Det (naboøen) som vi skulle med kajak fra. Der var morgenmaden nærmest klar til os, scrambled egg og baguette med den sødeste kaffe til dato :-/ vi fik spist og afsted med os. Vi var 12 personer og en guide, vi blev installeret i en dobbeltkajak og afsted med os, ingen forudgående instrukser, men vi havde dog redningsveste på. Der var et par som aldrig havde sejlet kajak før, de havde det hårdt, vi sejlede op på siden af dem og hjalp dem lidt med teknikken. Der var utrolig flot langs  floden, meget frodigt og vandbøflerne stod ude i floden flere steder.

Efter at have roet et stykke tid sejlede vi i land og gik en god tur hen for at se et lille vandfald, det var en fin tur, vi kom gennem forskellige små landsbyer og over afbrændte rismarker. Tilbage til kajakkerne gik vi gennem en skov, det var dejligt med lidt skygge.

Vi hoppede i kajakkerne igen og sejlede afsted, vi var i front lige efter guiden og 2 svenske gutter, det skulle vi måske ikke have gjort set i bagklogskabens klare lys! Det resulterede ihvertfald i at vi kæntrede i et vandfald, guiden sejlede venstre om og vi regnede jo med at det var smart at følge efter ham, det skulle vi så ikke have gjort. Strømmen er godt nok vild, selvom det kun var et lille vandfald! Vi fik dog holdt fast i både kajak og pagajer. Kajakken hægtede sig fast på en sten og vi fik vendt den om og ved guidens hjælp kom vi begge i kajakken igen og gled lige så fint resten af vejen ned 🙂

Vi sejlede videre i mere stille vand, Steffie og Niels et tysk par vi har mødt var også med på turen og så kom vi også til at snakke med et andet tysk par Robert og Betty, så vores fordom om at tyskere er dårlige til engelsk er blevet afkræftet!

Pludselig var vi på delfinstedet! Juhuuu og selvom det var midt på dagen ville delfinerne godt lege 🙂 eller de var ihvertfald oppe og vise sig mange gange og også tæt på kajakkerne, det var en super fed oplevelse, lige som vi havde håbet på.

Vi skulle desværre i land og have frokost, Louise kunne ellers godt være blevet derude endnu længere, men vi var jo også sultne. Frokosten blev fortæret i skyggen med høns og kyllinger løbende omkring fødderne.

Frokost med de øvrige sejlere
Frokost med de øvrige sejlere

Efter frokosten sejlede vi videre til en sandstrand med en meget stejl skrænt, det viste sig at vi skulle have kajakkerne op af skrænten og læsset på en “bus”, da de var læsset på blev vi også læsset på.

fyldt kajakbus udefra
Bussen med kajakker inden vi også blev proppet ind
Fyldt kajakbus
Udsigten inde fra bussen

Da der var fuldt læsset kørte vi mod det store vandfald, vi fik set det fra den “rigtige” side, dagen før på bådturen så vi det fra den anden side, det var også utrolig flot fra den side.

Vi blev læsset på bussen igen og kørte videre til en ATM hvor vi stoppede for at få hævet penge, det er ikke muligt på nogen af øerne. Vi kørte lidt videre og så var det aflæsning af kajakker, så vi kunne sejle tilbage til Don Det, alle synes at vi godt kunne have undværet den sidste tur i kajak, vi havde fået så meget sol og faktisk sejlet en del, men da vi først kom afsted var det faktisk meget hyggeligt lige at få en lille tur mere. Morten blev faktisk helt god til at sidde bagerst i kajakken og styre. Vi kom i land og fik afleveret vores pagaj og så skulle vi hjem til Don Khon, ham som skulle have sejlet os havde drukket for meget Lao Lao, så det blev vores guide fra kajakturen som sejlede os 6 personer hjem. Da vi var kommet afsted spurgte han om Louise ville styre, det ville hun meget gerne 🙂 Det var sværer end som så! Den var meget fintfølende, bare et lille drej på rettet så styrede den vildt meget i den retning. Men hun endte med at blive rimelig til det 🙂 altså ihvertfald sådan at de andre ikke blev kastet rundt i båden 😉

Louise som kaptajn

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment