Vaccinationer inden rejse til asien

Inden ferien var vi inde og finde ud af hvilke vacciner der er nødvendige. Dette gøres på Statens seruminstituts hjemmeside, som findes på dette link

Hvilke vacciner der er nødvendige afhænger både af hvilke områder man skal besøge men også hvilken længden af ferien og rejseformen spiller ind. Husk at undersøge hvilke vacciner der er nødvendige i god tid da man ofte skal have flere vaccinationer med et vist tidsrum imellem. I forbindelse med vores rejse skal vi have følgende: (beskrivelser taget fra ssi.dk)

 

Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
Beskyttelse kan opnås ved immunglobulin, som giver kortvarig beskyttelse i op til 6 måneder, eller ved vaccination, som beskytter i mindst 25 år efter to vaccinationer med 6-12 mdr.s mellemrum. Både immunglobulin og første vaccine kan gives frem til afrejsedagen.
Vaccination kan evt. kombineres med vaccine mod hepatitis B.
Sygdomsbeskrivelse Hepatitis A | Vaccine Hepatitis A-vaccine

Hepatitis B (seksuelt og stikoverført leverbetændelse)
Seksuel smitte bør primært undgås ved at anvende kondom.
Vaccination består af 2 injektioner med ca. 4 ugers mellemrum og en 3. efter 6 måneder. Beskyttelsen er herefter mindst 10 år.
Ved tidnød kan vaccineres dag 0, 7 og 21. I dette tilfælde bør der gives en 4. vaccination efter 1 år.
Vaccination kan evt. kombineres med vaccine mod hepatitis A.
Sygdomsbeskrivelse Hepatitis B | Vaccine Hepatitis B-vaccine

Japansk encephalitis (hjernebetændelse) forekommer en del af året.
Se kort med områder med risiko for JE, herunder sæsonvariation, ved at klikke på “Sygdomsforekomst” og vælge “Japansk encephalitis”.
Vaccination gives 2 gange inden afrejse med 4 ugers mellemrum. Ved fortsat eksponering for JE gives boosterdosis med Ixiaro® 12-24 måneder efter primærserien.
Sygdomsbeskrivelse Japansk encephalitis | Vaccine Japansk encephalitis-vaccine

 

Malariemedicin

Vi har fravalgt at tage malariepiller i forbindelse med rejsen da der kan være en række bivirkninger forbundet med disse. Vi har istedet læst op på hvilke forholdsregler man skal tage for at undgå malaria.

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment