Nationaldag i Brunei

D. 23. februar, vækkeuret ringede kl.6.00 og det blev til en gang snoose så kl. blev 6.09 inden vi kom ud af sengen. På med en masse solcreme UV strålingen her er voldsom 10-13! Så i noget finere tøj, nu er det jo fest 🙂 ud af døren efter at have spurgt om busserne kørte og de gjorde de, vi nåede dog ikke så langt. Vi nåede kun lige over på den anden side af vejen inden der var en bil som stoppede og vi hoppede ind, vi samlede en mere op som sad og ventede på bussen og så afsted, jo tættere vi kom på byen, jo flere mennesker var der på gaden. Vi blev sat af i centrum og gik over mod fest pladsen, på vejen var der masser af festklædte mennesker og militærkolonner som viste våben frem. Vi gik ind på stoletribunen, men fandt ud af at man skulle have billetter for at sidde der, så vi gik over på den gratis tribune og fandt nogen gode pladser. Nu er kl.7.35 og Louise sidder på tribunen og venter på Morten som er gået efter kaffe og morgenmad 🙂

Ved at være klar til action

Ved 8 tiden begyndte festlighederne, der kom en hel flok soldater og et horn orkester på plænen. Da de havde stået der et stykke tid kom der en masse politi motorcykler og derefter en kolonne af diverse biler, det var sultanen og følge.

Sultanen ankommer

Da de var installeret blev der sunget nationalsang og så begyndte det at vælte ind i parade, først var det alt hvad der hedder militær, politi, brandvæsen og diverse, blandt andet nogen som lignede en mellemting mellem rummænd og nogen som arbejdede med atomkraft.

Statsansatte i parade
Efter alle de statsansatte i uniform kom der en række andre grupper, nogen voksne, nogen børn ind i parade, paraden gik hen foran sultanen som stod op under hele den del af ceremonien. Nogen af grupperne blev stillet op på plænen som langsomt blev fyldt at mangefarvede grupper af folk.

Plænen er ved at være fuld

Vi blev enige om at det da nærmest måtte være hele Bruneis befolkning der var med i den parade, men det vidste vi jo godt de ikke var, for vi mødte ingen vi kendte 😉 da plænen var næsten fuld og paraden afsluttet begyndte de at danse og vifte med deres flag, eller farvede papirstykker som dannede forskellige mønstre. Det var virkelig en oplevelse at være der, alle var i feststemning og meget imødekommende.

Dans på nationaldagen

Dans til nationaldag

Da ceremonien var færdig og sultanen var transporteret væk gik vi hen forbi hvor sultanen havde siddet, på vejen blev der taget mange billeder af de forskellige grupper. Da vi kom til de ansatte fra Shell blev vi spurgt om vi ville være med på deres billede, det ville vi da og blev placeret i front som I kan se her 🙂

Morten og Louise sammen med Shell ansatte

Vi blev stoppet flere gange og spurgt om vi ville fotograferes sammen med nogen og vi stillede selvfølgelig op. Det bliver sjovt at høre om vi kommer i avisen idag, vi blev ihvertfald fotograferet utallige gange, med og uden flexet overarm 🙂

Vi gik over til busstationen for at finde en bus, der kom en efter få minutters venten, den var fuld da den ankom og endnu mere fuld da vi kørte derfra, vi blev mast ind og vi stod op, på de sæder hvor der var plads til 2 sad der 3 og der var ingen risiko for at vælte, vi stod tæt pakket. Men vi kom hjem til hotellet for 1 brunei $ (4,5 kr) så det var fint. Vi trængte til en lur efter at have været tidligt oppe og det var dejligt at komme indenfor efter al den sol, selvom der heldigvis var overskyet under ceremonien.

Ved 15.30 tiden blev vi samlet op af Gavin og kørt ud til GetFitCrossFit for at få den sidste workout med, det var selvfølgelig en særlig WOD på grund af nationaldagen. Puhaa det var hårdt! Louise mistede huden på en finger og næsten alle andre mistede meget mere hud overalt på hænderne, men pyt, det heler jo igen 🙂

The girls fra sidste WOD i GetFitCrossFit
The girls fra sidste WOD i GetFitCrossFit

Det var helt trist at sige på gensyn til alle i boxen, de har været helt utrolig søde og virkelig formået at få os til at føle os hjemme. Da vi ankom til Brunei snakkede vi om at blive i ca.4 dage og endte med 10, men vi kunne godt være blevet længere tid! Emma havde lavet paleo snack til os af græskar, det smagte himmelsk 🙂 vi hang ud og snakkede og pludselig var kl. mange, Gavin og Diane ville samle os op kl.19, så vi skulle skynde os hjem i bad. Vi nåede det og blev samlet op, vi spiste på Indonesisk restaurant, Ezra var ikke med som han havde været de andre dage, de havde været i svømmehallen og han var faldet i søvn. Det var som alle de andre gange meget meget hyggeligt at være sammen med dem og vi snakkede så længe at restauranten faktisk var lukket da vi gik 🙂 vi blev kørt hjem og fik pakket det sidste inden afgang søndag morgen tidlig.

P.S. Grunden til at vi ikke har postet længe og at der er en del “sorte huller” er at vi har super travlt med at opleve en masse spændende 🙂 Vi skal nok fortælle jer meget mere inden længe.

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment