Shooting range i Phnom Penh

Only in Cambodia… Vi startede dagen med morgenmadsbuffet på hotellet. Derefter hoppede vi på en tuk-tuk og kørte til en militærbase uden for byen som tjener lidt ekstra penge på at lade tossede turister skyde med diverse våben. Vi gav 10 dollars for turen derud og retur, og vores chauffør virkede rigtig glad for at få sådan en tur, vi fandt senere ud af hvorfor… Turen derud tog ca 45 minuter og vi fik mulighed for at se lidt andet af byen og den altid vanvittige trafik. Vi kørte forbi lufthavnen og drejede efter et stykke tid ned af en lille grusvej der førte til militærbasen.

Da vi ankom satte vi os ved at bord og fik præsenteret menukortet med alt fra pistoler og shotguns til håndgranater, morterer, anti-aircraft maskingeværer og naturligvis også en bazooka (som man mod merbetaling kunne skyde en ko med). Vi var dog lidt mere tilbageholdende og nøjedes med at skyde kokosnødder med en AK-47 og en M-16.

En del af arsenalet

 

Lidt mere af arsenalet

Alle våben stod også til frit display i rummet hvor vi sad. Vi gik op til en desk og betalte, for derefter at blive ført hen til en skydebane der lå lige ved siden af. Vi købte 10 kokosnødder til 1 dollar stykket og de blev linet op for enden af banen. Instruktionerne var simple, sid ned, sørg for geværet er helt inde mod skulderen og skyd!

Vi fik udleveret høreværn og så var det bare at sætte sig og skyde løs. Vi delte skuddene så vi havde et halvt magasin hver. Vi skød både enkeltskud og Rambo-style (fuld-automatisk). Der var ikke mange kokosnødder, hvis nogen overhovedet, der overlevede og vi fik en fed oplevelse ud af det. Det kostede det samme som 60 måltider i et gadekøkken (90 dollars inkl. kokosnødder), men det er ikke lige en mulighed man får igen og det var alle pengene værd. Vi fik selvfølgelig lige instruktøren til at tage et billede af skarpskytterne.

Skarpskytterne med våben

Herunder er en video af Louise, om skrigene er for at skræmme kokosnødderne eller gøre videoen lidt mere spændende vides ikke, men det er ca. de samme skrig hun kommer med i biografen, så er I advaret 😉

 

Tuk-tuk chaufføren spurgte nysgerrigt om der ikke var andre våben vi skulle prøve, men da vi begge havde skudt med pistol før og ikke have behov for at springe en ko i luften stoppede vi her. Vi fandt senere ud af at tuk-tuk chaufførerne får provision for de penge der bliver brugt og at vores chauffør tjente 30 dollars på os udover betalinger for turen. Det er meget godt i et land hvor dagslønnen for en håndværker er et par dollars. Så det er ikke uden grund vi har set tuk-tuk chauffører med Iphone og guldtænder.

Da vi var tilbage i byen stod den på kaffe og chokolade ved The Shop, det er næsten vestlige priser men uhmmm deres chokolader er gode. Derefter stod den på afslapning ved poolen på toppen af vores hotel, med en fantastisk udsigt over diverse templer og paladser.

Udsigt fra hotellet

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment