Mental opvarmning til den første open WOD 13.1

Games Open WOD 13.1

17 min AMRAP

40 burpees
30 snatch 45/75 lbs
30 burpees
30 snatch 75/135 lbs
20 burpees
30 snatch 100/165 lbs
10 burpees
Så mange rep snatch 120/200 lbs

Min første workout i mit første open er overstået og jeg er meget glad for resultatet! Ikke kun de 140 reps som kommer på scoreboarded, men også min mentale indstilling til konkurrencen.

Mit war face ved en af de sidste rep med 75 lbs

Det mentale har været mindst lige så hårdt for mig som det fysiske op til 13.1. Jeg er i Asien lige nu og 13.1 blev frigivet kl.9 lokaltid torsdag morgen. Alligevel vågnede jeg natten mellem onsdag og torsdag og blev lige nødt til at chekke om jeg nu havde ret i at det først var om morgenen den blev frigivet. Efter at have kigget på nettet faldt jeg dog i søvn igen og sov fint til torsdag morgen.

Da klokken blev 9.00 sad jeg og kiggede på min iPad og så kom den! Puhaaa tænkte jeg, det klarer jeg aldrig, det er da helt vildt med alle de snatch! 75 pund, hvad tænker de på! Det kan jeg jo ikke og så 30 stk!! Min kæreste Morten som også er med i open var lige så forfærdet som jeg, så vi bekræftede hinanden i at det var da virkelig hårdt. Og det var da ihvertfald ikke fair at lave den først WOD så tung, for hvad så med os som er ret små…Og kan vi overhovedet huske hvordan man snatcher….hvis du selv er med, kan du sikkert nikke genkendende til ihvertfald nogen af tankerne.

Jeg begyndte at blive nervøs, og mine tanker gik det ene øjeblik i retning af at puhaaa det klarer jeg aldrig! I næste øjeblik slog fornuften til og jeg fik overbevidst mig selv om at jeg da ihvertfald kunne lave de første 40 burpees. Sådan havde jeg det hele torsdagen, torsdag aften tog vi ud til CrossFit Chiang Mai hvor vi kører open WOD’s og snakkede med de andre som også var lidt nervøse og spændte og alt det der. Vi fik øvet lidt snatch, Morten kørte 50 kg snatch og de var tunge, jeg fik bevægelsen ind i kroppen og det føltes godt.
Natten mellem torsdag og fredag drømte jeg at jeg lavede burpees hele natten…så det var faktisk en befrielse at vågne og finde ud af at det var hviledag 🙂

Hviledagen blev brugt til at se en masse videoer af folk som snatcher, se Julie Foucher lave et fantastisk flot resultat på 195 reps og det så ikke særligt hårdt ud. Hver gang jeg kiggede på facebook eller instagram var der folk som havde gennemført 13.1 og lavet super flotte resultater, eller postet andres flotte resultater og jeg kunne mærke hvor meget pres jeg lagde på mig selv på den baggrund. Vi havde besluttet os for at få en god gang massage og fandt et godt sted hvor vi fik en fuldkropsmassage på 2 timer uhmmm, endnu en god grund til at tage til Thailand 🙂 efter massagen var jeg dejligt afslappet i kroppen. Men hjernen kørte stadig på højtryk.

Heldigvis har jeg haft fornøjelsen af at høre op til flere foredrag med sportspsykologisk konsulent Janne Mortensen og haft en enkelt personlig samtale med hende og jeg blev mindet om nogen af de ting hun fortalte dengang, ved en post på facebook fra hendes rigtig gode hjemmeside mentalwod.com det fik mig til at tænke over hvad det var der fik mine tanker til at køre i ring og hvorfor det var at jeg var bange for ikke at slå til.

Jeg fik guided mine tanker over på en mere positiv tilgang, om at gøre det så godt som muligt og gå ind til 13.1 med kampgejst uden frygt og jeg fik lavet mig en målsætning og fik overvejet hvad jeg ville gøre hvis jeg ikke levede op til den målsætning. Det var så fedt! Og jeg kunne mærke at jeg slappede mere af og tænkte mere positivt.

Jeg har jo konkurreret før og ved hvad der virker for mig, så lørdag morgen inden vi cyklede ud i boxen lagde jeg mig på sengen og tænkte det hele igennem endnu en gang og så var jeg klar, stadig med en masse sommerfugle i maven, men de skal være der 🙂 så er jeg tilpas tændt!

Vi kom derud og gik igang med at varme op og snakke med alle de andre dejlige mennesker i boxen, stemningen var spændt men også god og opbakningen var super. Da det blev min tur gik jeg ind og lod kroppen arbejde, med den mentale indstilling som jeg plejer i konkurrencer “1 more rep” så længe uret kører arbejder kroppen max! Jeg var færdig med mine 75 punds snatch da uret sagde 16.23 og så var det hovedet under armen og fyre så mange burpees af som muligt! Det blev til 10 stk, hvilket jeg er super godt tilfreds med.

 

Meget koncentreret Morten inden et forsøg på 135 lbs

 

Mortens målsætning var at give den gas fra start, for at få en god splittid og så have god tid til at forsøge at få de 135 lbs over hovedet en enkelt gang. Set i bakspejlet modarbejder de to ting hinanden, da det kræver voldsomt meget overskud for Morten at snatche 135 lbs (han har aldrig løftet mere end 50kg i snatch) og det vil selvfølgelig påvirke splittiden lidt at have det i baghovedet. Hans resultat blev 100 reps, men der blev kæmpet til sidste sekund for at få de 135 lbs op, han er ikke helt tilfreds med resultatet. Men håber på nogen boxjumps eller løb i næste runde 🙂

Nu har vi nogen dage til at arbejde med den mentale indstilling, så jeg ikke vågner natten mellem onsdag og torsdag igen i næste uge 🙂

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment