Oplevelser i Singapore

Singapore er asiens svar på New York, og mange af kendetegnene er de samme, mennesker overalt på alle tider af døgnet, masser af skyskrabere og meget dyre huslejer hvilket smitter af på både hotelpriser og de generelle leveomkostningen. Vores ophold i Singapore var d.24.2.- 1.3, dvs 5 dage.

Vi havde bestilt hotel i forvejen via Hotels.com og da hotelpriserne generelt er rigtigt høje valgte vi Geylang kvarteret hvor alle hoteller kun kostede de halve af hvad de gjorde alle andre steder. Det var der jo så også en grund til! Morten havde valgt at booke hotel i redlight distrikt, så når vi kom ned på gaden var der meget let påklædte piger og nogen som lignede piger, men havde lidt for store hænder og fødder til at være piger. Men det er jo Singapore, så det var såmænd ikke så farligt endda. Faktisk slet ikke farligt, vi var hjemme ved 24 tiden en aften og der var masser af mennesker på gaden, så hverken Louise eller Morten ville være bange for at gå alene 😉 Der var gode forbindelser med både tog og bus til resten af byen og det blev brugt flittigt, vi købte et kort, som man bare genopfylder når det er tomt. Vi fik prøvet toget mange gange, også i absolut myldretid, godt man ikke skal det til daglig!

Den første dag mødtes vi med William som Morten kender og vi kom ud på den helt store sightseeing i Singapore, siden Morten var her sidst (for 3 år siden) er der sket vildt meget, de har bygget en helt ny del af byen og når vi siger helt ny, så var der vand hvor den er nu. Efterhånden som der er behov for mere plads udbygges byen nemlig bare ud i vandet ved hjælp af store mængder sand der hentes i Malaysia. Et af de nye områder er en stor park hvor der blandt andet er en indendørs regnskov, . Vi var i regnskoven, William ville gerne vise os den og det var meget anderledes end regnskoven i Brunei! I Singapore er alt bygget, der er vandfald, men det kommer ud af et metalrør, det var dog en god oplevelse alligevel, det er jo bare sådan Singapore gør det.

Regnskoven i Singapore

Morten og William

Efter også at have vandret rundt i parken udenfor fandt vi en original Singapore restaurant som blev startet op af kinesere i sin tid, der kom Williams lokalkendskab os rigtig meget til gode 🙂
Han fortalte at den lille gammeldags og noget slidte bygning restauranten lå vi var omkring 5 millioner singapore dollars værd (22,5 mio DKK) men at nogle valgte ikke at sælge for at bevare de originale bygninger og traditioner. Efter maden gik vi lidt mere rundt og fandt bussen hjem i red light distrikt igen.

Vi sov super godt, hvilket vi måske ikke helt havde turdet håbe på, men heldigvis kan vi begge sove hvor som helst hvis bare vi er trætte nok 🙂 mandag morgen vågnede vi ret tidligt og tog afsted for at kigge mere på byen. Der er et rigtig godt metro netværk, så det er let at finde rundt! Vi fandt en hop on hop off bus og besluttede os for at købe et 48 timers pas til diverse aktiviteter, så begyndte storby turbo turismen!! Vi fik prøvet: ducktour som er en amfibiebus fra Vietnam krigen der både kan køre og sejle og som nu er malet som en kæmpe and samt hop on hop off turbussen rundt og se på de nyere ting den første dag, dagen efter blev det til: Singapore art museum, rivercruise og Singapore flyer, de sidste timer af vores pas fik vi lige orkide haven med og så snuppede vi en sidste tur med bussen, selvom passet godt nok var udløbet et par timer før 😉 man kommer langt med et sødt uskyldigt smil 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ud over alle de ting mødtes vi med Martin (som Morten har gået i skole med) han er i Singapore og arbejde lige nu, så vi mødtes til aftensmad og snak på dansk med andre end hinanden. Han er så sød at slæbe nogen af vores ting med hjem til Danmark, nu har Morten jo fået købt vægtløftersko og Louise nano 2 og dem skal vi jo have med videre til træningen fremover 🙂 vi mødtes med William igen onsdag aften til endnu et aftensmåltid og lidt mere sightseeing, i vores kvarter, vi fik lært hvor det er bedst at spise andefødder, hals og tunge hvis man skulle føle sig fristet af det 🙂

Vi nåede en enkelt træning i Crossfit fire City, super dygtig underviser og gode faciliteter, dog kunne de godt have haft mindre skiver end 5 kg, det er lidt voldsomt at stige 10 kg når man skal have mere på vægtstangen 🙂

Efter træning i Fire City Singapore

Torsdag havde vi egentligt besluttet at tage videre, men vi valgte at blive en dag mere, der er så meget vi ikke har set endnu! Lige nu ligger vi på stranden på Sentosa, vores 3. dag på strand ud af snart 3 måneder, så det er ikke her vi spenderer mest tid. Det er dog rigtig dejligt at slappe af, efter vild og voldsom turbo storbyturisme og inden vi tager videre til KL hvor den står på daglig træning igen ligesom i Brunei 🙂

Sentosa strand singapore

Sentosa bogstaver

Sentosa er total turistø, det er nærmest som Legoland, bare på en ø med strande og så koster det ikke så meget at komme ind, men aktiviteterne koster tilgengæld meget. Vi nøjes med turen herover med skytrain og tigertower som er et udkigstårn, så man rigtig kan se hvor stor øen er og man får også et godt udkig til industrihavnen i Singapore og øer der tilhører Indonesien og Malaysia.

Singapores havn, kun en smule større end Esbjerg Havn
Singapores havn, kun en smule større end Esbjerg Havn

Efter Sentosa stod vi af toget og gik gennem Clark Quay som er fyldt med turister og de er der fordi der er restauranter og natklubber gade op og gade ned, det er også et meget hyggeligt kvarter hvor man også kan sidde og nyde udsigten over floden. Den sidste aften blev vi enige om at vi hellere måtte prøve de der andeting! Så vi tog hen til den restaurant William havde udpeget til os og bestilte for 1 dollar andefødder, andetunger, et andehoved og en andehals. Dertil fik vi 1 plastichandske hver, vi satte os ved et bord og gloede på det der and og overvejede hvordan det skulle spises, vi gik ombord i det og det var en oplevelse der var alle 5 Singapore dollars værd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det smagte mærkværdigt, tungen mest som fedt og brusk og fødderne mest som brusk, hovedet havde vi mest købt for at tage billeder af det, så det eneste som var tilbage at spise var halsen, den smagte faktisk ok, uvist om det var fordi det andet var så mærkeligt eller det var fordi vores smagsløg var bedøvet af chili 🙂 vores festmåltid sluttede med indiske pandekager med banan, det ved man ligesom hvad er.

Og lad os så lige slutte med et par billeder af den fantastiske udsigt over Singapore om aftenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

asien

2 Responses

 1. Ja, Singapore er fantastisk, men også overvældende. Har selv været der, da min søn var shipping man der. I får godt nok oplevet noget, der er materiale til mange “lysbilledaftener” og foredrag! Det bliver spændende at se om vores træning bliver anderledes, når I kommer hjem, lidt inspiration må der hænge ved, om ikke andet et frisk pust fra den store vide verden. Hyg jer fortsat.

  Mhv.
  Tom

  • Hej Tom
   Ja, det var en overvældende og travl by! Men også rigtig spændende og jeg er glad for vi tog dertil, da den er så anderledes end alle de andre steder vi har været.
   Jo jo, jeg suger til mig af ny viden i forhold til træning 🙂 så der kommer nok nogen nye tiltag med hjem herude fra.
   Hils omkring dig 🙂
   Vi ses snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment