Fascinationen af is

Last modified date

Comments: 0

Her i Danmark er der langt mellem is vintrene ❄️ i år har vi dog fået i fuldt mål 🥶

Vi i vores familie deler alle en fascination af is, som sikker gælder for mange andre også.

Det vi gør meget ud af, er at lære vores børn om faren ved is, altså den is der ligger rundt på søerne lige nu. For det er godt nok fristende at gå ud på den smukke blanke flade og glide derud af ⛸ også selvom jeg betegner mig selv som voksen har jeg svært ved at lade være. Selvom jeg ved det er livsfarligt at gå ud på en flade jeg ikke er sikker på kan bære. Jeg gør det selvfølgelig ikke.

Vi har dog været ude og undersøge nærområdet her på Fanø hvor vi er med autocamperen lige nu.

Vi har fundet is flere steder og i flere former ❄️ også nogen steder hvor vi sikkert har kunnet skøjte derud af 😍⛸ 

Her er det Rindby strand med den første skøjtebane vi fandt d.1.2.2021
Skøjtebane ved “vores strand” lidt sydligere end Rindby strand dette billede er fra d.6.2.2021


Ud over det med is man kan skøjte på, er der også is man kan lege med og undersøge. Vi har jo al tid i verden lige nu, så vi har stoppet ved mange grøfter med is og kigget, kastet sten, slået med pinde og spillet ishockey på ❄️ 

Desuden har vi snakket om at vand findes i 3 former: gas, væske og fast form, så vi fik lige en naturvidenskabstime ind i en naturoplevelse som helt naturlig læring når man er 6år og meget nysgerrig 👭

Lige nu er vi igang med at producere islygter, der har vi kogt vandet først, for at få et mere klart udseende, derefter har vi hældt vand i bunden på nogen forme, en gulvspand, en græsk yoghurt spand og en spand fra rødkål. Når det så er frosset sætter vi en “form” ned i med sten i, så den bliver stående og hælder mere vand i rundt om “formen”. Vi er spændt på at se resultatet.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment