Ramt -på den gode måde af roen på Ærø

Last modified date

Comments: 0

Nu har vi snart været 2 uger her på Ærø og det giver tid til refleksion, for som så mange andre ting på vores rejse var det slet ikke planen. Efter nogle dage på Søby havn skulle vi egentligt have været videre til Marstal og derfra mod Langeland hvor de vilde heste venter, men sådan kom det som bekendt ikke til at gå.

Smuk solnedgang på stranden ved Søby Camping

En vasketøjsbunke som hobede sig op og en vejrudsigt som lovede 2 dage med regnvejr gjorde at vi i stedet kørte til Søby Camping, 2 km fra vores tidligere placering her trak vaskemaskiner og muligheden for et fællesrum, og det var her vi blev ramt, af Ærø. På campingpladsen oplevede vi en ro, åbenhed og hjælpsomhed hvor der altid var tid til en god historie til både børn og voksne samt masser af staldtips til et par uerfarne campister som os. Vi fandt hurtigt ud af at dette ikke kun var gældende på campingpladsen, men uanset hvor vi kom hen på vores gå eller cykelture var folk åbne og havde masser af tid til at fortælle om stort og småt. Pigerne opfangede det med det samme og faldt til ro og var mere trygge og modige end noget sted vi ellers har været, og derfor faldt vi voksne også mere til ro.

Vores autocamper og solnedgang fra Søby Camping


De små eventyr er lige uden for døren
Det er nemt at tage på eventyr på cykel via de mange små veje og når der en sjældent gang kommer en bil, kører de helt over i modsatte vejbane og kører forsigtigt forbi. Rundt på øen bliver vi mødt af af et fantastisk dyreliv med både harer, glade frilandsgrise med krølle på halen, heste, meget kælne får og et rigt fugleliv som for os nemt kan matche en tur i Zoologisk have. Bakkerne her giver samtidig god motion og for vores piger god cykel træning, en dag resulterede det også i et ordentligt styrt, men heldigvis var hjelmen på plads på hovedet, så det var den det gik ud over. Bakkerne giver også mulighed for flotte udsigter på toppen.

Grisene med krølle på halen og pigerne med cykler


Naturen ved Voderup klint og Skjoldnæs Fyr er også helt unik, Voderup Klint har det brune Johannes kors for bevaringsværdig natur af national værdi, den er virkelig også særlig, selv i blæst og delvis regn. Vi havde madpakker med derud og fik gået en god tur, både ned på stranden og i området, hvor vi så olie biller der var på forårstur.

Voderup Klint imellem bygerne

Vi cyklede ud til fyret en dag med smuk solskin og kunne se helt til Tyskland, alle de omkringliggende øer og selvfølgelig golfbanen der ligger lige nedenfor og Ærø selv. På stranden brugte vi meget tid på at lave stenskulpturer, lede efter golfbolde og slå smut. Der blev også god tid til at nyde en kop kaffe mens børnene legede.

Stenskulpturer på stranden ved fyret

Hvorfor er der ikke flere turister?
At der er mange menneske på Ærø om sommeren er ikke så underligt. Men at vi nærmest har øen for os selv her i det fantastiske forår er lidt af en gåde for os. I en tid hvor de fleste, særligt børnefamilier, har en hektisk hverdag, er der jo netop behov for at koble af og nyde naturen og roen når muligheden er der, og det er den i høj grad her.

Smuk dobbelt regnbue langs Vitsø nor på vej mod Søby


Men inden vi kommer for godt igang så bare rolig derude, vi har ikke planer om at sælge vores lejlighed og flytte i en stråtækt gård på Ærø når vores orlov er slut. Vi elsker at bo midt i Esbjerg med alt hvad det indebærer af koncerter på torvet og larm fra nattelivet, men en ting er sikkert. Når vi forlader Ærø denne gang bliver det ikke et farvel men et “vi ses”!

Vi nyder livet Ærø og hinanden

Vi laver endnu et opslag med vores top liste over ting der skal ses på Ærø, så følg med her.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment