Aalborg ZOO med små børn

Last modified date

Comments: 0

Vi sidder i bilen på vej hjem mod Esbjerg med to sovende skønheder på bagsædet 🙂 de har haft en fantastisk dag i Aalborg zoo.

Vi ankom til åbningstid kl.10. Og der var allerede en kort kø, men det gik hurtigt. Da vi var indenfor fortalte morfar at manden med bjørneungerne under armene havde stået der siden han var dreng.

Bjørnemanden Aalborg Zoo

Vi gik til højre op forbi en voliere med nogen eksotiske fugle, derefter kom lemuerne som pigerne synes var ret sjove, måske fordi vi har en bog med lemuer der skal til te hos tante Augusta derhjemme.

Lemuer og Isbjørne

Et af de største hit hos alle var isbjørnene, der er to halvstore unger som er meget legesyge, de pjaskede rundt og legede i vandet og kom helt tæt hen på ruden, for ligesom at snakke lidt med os. Pigerne synes det var lidt skræmmende at de kom så tæt på. Måske satte den meget upædagogiske mor også prikken over i’et ved at fortælle at en isbjørn kan bide en arm af 😮 vi må ikke håbe de får mareridt. Undskyld for eventuelle traumer over den oplevelse.

​I år var løverne lidt kedelige, de lå bare og sov. Derfra gik vi over for at se pingvinerne og søløverne få mad, mormor havde været så kvik at hun havde kigget hvornår fodringstiderne var. Julie synes det var meget interessant, Sofie gad ikke mere efter pingvinerne var fodret, så hun og jeg gik ud for at finde æbler og vand, vi var kommet afsted uden noget. Vi fandt begge dele, men måtte betale 28kr for 1/2l kildevand, så husk vand hjemmefra.

Fra søløverne gik vi op til orangutangerne, der var vi heldige at ramme fodringstid, det var sjovt og vi fik en masse at vide om abernes alder og familieforhold. Desuden fortalte dyrepasseren at de havde ændret markant på dyrenes mad, tidligere havde de fået meget frugt, yoghurt og saftevand. Nu fik de masser af grønt, en lille smule frugt og saft fik de kun når de skulle belønnes for noget særligt. Det havde resulteret i at en af aberne havde tabt sig 100kg! Så det er ikke kun mennesker man kan skabe store resultater på med forholdsvis små ændringer.

Savanen og dværgflodheste

Derfra gik vi forbi savannen, pigerne havde glædet sig til at se zebraer og giraffer, så det var spændende for dem. Sofie havde også snakket om flodhesten, så vi gik forbi dværgflodhesten i den afrikanske afdeling. Derfra var det gederne der skulle klappes, først var vi inde ved de store geder, de gad ikke rigtig snakke, men så fandt vi de små og de gad godt, en af dem ville endda med os ud, den kravlede under den første låge, det synes pigerne var ret sjovt 🙂

Gederne skal klappes

Fra gederne gik vi på restaurant Skovbakken, de har noget rigtig lækkert mad. Deres børnetallerken er super fin med lidt forskelligt, så der er noget for enhver smag og der er nok mad til selv store børn. Farmand fik burger, mormor og morfar fik fiskefilet og jeg fik salat med kylling og pasta med pesto, det var altsammen lækkert og der var nok mad.

Mad fra Restaurant Skovbakken

Priserne synes jeg også var rimelige ifht. Kvalitet og mængde. Restauranten var hyggeligt med LEGO legehjørne, så pigerne var godt underholdt til maden kom.

Legehjørne og menu kort

Hvis man selv vil have mad med er der rig mulighed for det, der er siddepladser både inde og ude og hvis man vil grille er der også mulighed for det, grillområdet er lige ved siden af en rigtig lækker legeplads. Vi sprang legepladsen over, da de stadig sover middagslur, så vi prioriterede at se en masse dyr istedet.

Det virker som om de gør meget ud af at dyrene skal have det godt, blandt andet aktiverer de dyrene, så de får brugt nogen af deres instinkter og forsøger så vidt muligt at skabe nogen miljøer der minder om dyrenes naturlige levesteder.
Efter frokost var begge piger mega trætte og vi gik mod udgangen, det synes Julie var ret træls da hun havde set der var en rutchebane. Men vi forsikrede hende om at vi besøger zoo igen 🙂

Det kan anbefales at besøge zoo udenfor højsæson, selvom det var søndag og lækkert solskinsvejr idag, var der ikke ret mange mennesker.

Sidste år da vi var der i uge 29 var der pakket med folk, der stod vi i kø for at få et bord til frokost. Desuden var det også en meget skønnere oplevelse i år, pigerne var meget lettere at have med og de fik meget mere ud af det 🙂 vi glæder os allerede til næste år.

Vi betalte 155kr for voksne og 124kr for pensionister, pigerne er stadig gratis det er de til de er 3år, næste år køber vi årskort til Aalborg zoo, der får man gratis adgang til 5 andre dyreparker og forskellige rabatter i mange andre dyreparker i både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, samt 10% på mad købt i Aalborg Zoo, så det er en ret god Deal, læs mere her.

Pigerne har i øvrigt skrevet pandaklub medlemskab på ønskesedlen, når man er medlem af WWF får man gratis adgang til en del forskellige dyreparker i Danmark, desværre ikke Aalborg Zoo, men man støtter en god sag samtidig, se mere her.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment