Første adventure tur ud i den Thailandske natur. Dag 2 – d. 10/12-2012

Efter morgenmaden blev vi samlet op af en minibus som vi blev transporteret rundt i resten af formiddagen. Første stop på turen var Sai Yok Noi vandfaldet, det var fint, man kunne gå op i det og blive fotograferet 🙂 der var en del lokale turister også og man kunne leje et tæppe til at sidde og få noget at spise, eller en omgang thaimassage. Der hvor man kunne leje tæpper gik der en dame rundt og fejede på jorden.

Dame fejer jorden
Dame som fejer jorden

Vi var 5 personer på turen om formiddagen, 3 Canadiere og os. Da vi var færdige ved vandfaldet kørte vi videre til Hellfire Pass hvor der er et museum som fortæller om jernbanebyggeriet og hvor mange krigsfanger og andre som omkom under byggeriet af den, museet var både indendørs og udendørs, den udendørs del var en gåtur gennem Hellfire passet, hvor vi fik en lille idé om hvor hårde arbejdsbetingelser de havde.

Så var det frokosttid, vi spiste på en “good local restaurant” som der stod i vores program, vi ville nok nærmere betegne det som et gadekøkken med tag 🙂 men maden var ok og så var der catfish vi kunne fodre med resten af vores mad.

Vores guide fodrer catfish
Vores guide fodrer catfish

Efter frokost var det tid til afslapning i Hin Dad hotspring, en flod og tre forskellige bassiner med 30 grader, 40 grader og 50 grader varmt vand som kom op fra underjordiske mineralkilder. Vi var vi de eneste hvide turister og de eneste med så lidt tøj på! Heldigvis havde den anden canadiske pige også bikini på, så var vi to som alle de øvrige kunne kigge efter. Alle andre havde t-shirt og bukser på, vi fandt ud af at det er fordi de ikke vil blive mere brune end de er, de vil faktisk helst være blege som os. Der var dejligt og afslappende selvom vi blev begloet ret voldsomt.

Da vi gik kom der en busfuld "bikinier"
Da vi gik kom der en busfuld “bikinier”

Så blev det tid til det vi havde ventet på -trekking! Vi blev kørt ind i junglen med en pick-up truck hvor vi sad på ladet sammen med vores bagage. Turen gik gennem mudder, hullede veje og over faldefærdige broer indtil vi kom frem til et skur midt i skoven hvorfra vores vandring skulle starte. To unge canadiere skulle også med på turen, men de var dog noget overraskede da de hørte at de skulle trekke i 4 timer for i brochuren de havde bestilt ud fra stod der bare “4WD Tour” så de havde regnet med at blive kørt rundt. Heldigvis var de vant til at vandre begge to, så det gik fint, men de havde ikke lige helt udstyret med til den slags tur. Vi havde til gengæld 3 soveposer til forskelligt slags klima, myggenet, TRX, pandelamper, vandresko+sandaler, førstehjælp kit osv for man skal jo aldrig gå ned på udstyr!…efter 4 timers vandring i tæt terræn, gennem vandløb, stigninger hvor selv de mest erfarne Mount Everest bjergbestigere ville vende om synes Morten dog vi hellere skulle have overnattet i en bjerghule på et par bambusblade, da hans stærke skuldre bar 99% af udstyret.

Morten med fuld oppakning
Morten med fuld oppakning

Vi havde to guider med på turen som boede i en lokal landsby og som vidste rigtigt meget om naturen. Vi fik vist hvilke træer og planter man kunne få vand fra, hvilke plante der kunne stoppe blødninger, hvordan Red Bull planten ser ud og mange andre ting som er gode at vide hvis man farer vild i junglen. Vi så ikke andre turister på hele turen hvilket var fedt efter travlheden i Bangkok og de traditionelle turist seværdigheder hvor man føler sig som en lemming der bliver guidet rundt hvert sekund så man ikke falder ud over kanten. På turen her var chancen for at falde ud over kanten dog markant større men vi fik lov til at passe på os selv. Vi var dog nok ikke de første turister guiderne havde med eftersom den ene guide kunne sige “hvordan har du det?” Men vi bildte os selv ind at det nok var en viden der var nedarvet gennem generationer eller at han havde en søster der var gift med en dansker.

 

På turen op var der indlagt pauser hvor guiderne sørgede for vi havde det godt, bl.a. ved at fælde en banenpalme og lægge bladene til rette så vi lå godt, servere friskbrygget lokal spiritus med limefrugt og snacks i form af ostecrackers.
I vores program stod der at turen ville tage 4-5timer, det tog dog max 3timer, men vi var jo også kun 4personer og vi gik i et godt tempo. Da vi kom til nogen små rismarker var vi pludselig i en Karen landsby, hvor der boede 11 familier. Vi fik et tiltrængt energiboost fra friskplukkede bananer og en kop kaffe, inden vi fik vist vores luxussuiter i bambushytterne. Badeforholdene blev afprøvet, et godt sted i floden med god dybde og ikke så skarpe sten.

Thai cooking school
Thai cooking school

Så var det blevet tid til at lave aftensmad! Det var thai cookingschool junglestyle 🙂 forretten var klar til os, det var bananpalmeskud som var revet og moset sammen og stegt i wok med det velkendte thailandske krydderi ketchup på 🙂 det smagte rigtig godt, svært at sige om det var fordi vi var så sultne, eller om det smagte godt. Da der var blevet mørkt og der ikke var noget strøm i landsbyen var det eneste lys fra vores pandelamper, hvilket faktisk var ret hyggeligt. Det blev til en 4 retters menu, bestående af 2 retter med kylling, en thai æggekage og stegte svampe.

Resultatet af den primitive madlavning
Resultatet af den primitive madlavning

Da maden var færdig spiste vi mens der blev spillet traditionel Karen guitarmusik af en af de fastboende. Efter middagen var der lejrbålshygge, dog uden snobrød sammen med de to canadiere hvor vi fik lært en masse om det canadiske samfund. Vi var trætte efter en indholdsrig dag, så vi gik tidligt i seng.

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment