Hvordan Open kan bruges til opbygning af fællesskab i boxen

Det er de færreste crosfittere der er i tvivl om at open er over os! Denne verdensomspændende begivenhed foregår i boxe og garager over hele verden, men der er meget stor forskel på hvordan den enkelte box håndterer det.

Vi har en rigtig god oplevelse her i Chiang Mai Crossfit, som jeg gerne vil dele med jer og give jer inspiration til de sidste uger af dette års open eller tage med til næste år. Det kan både bruges af box ejere men også af de menige medlemmer som vil gøre lidt ekstra for styrke sammenholdet, ved at sætte nogen forskellige initiativer igang.

Hver fredag er det open woden for denne uge som er WOD og der er mulighed for at lave den skaleret eller RX, som man har brug for. Det er dog lørdag det rigtig går løs 🙂

Lørdag er der check inn tid kl.9.30 derefter bliver man delt op i heat afhængig af hvor mange fremmødte der er. De første 2 uger har vi været 2 heat af 6 personer hver gang. Det er både folk som er medlem af boxen, men også drop inns som kommer forbi for at få godkendt sin præstation i en affiliate box, så de slipper for at filme selv.

20130318-140310.jpg

Standarder bliver gennemgået af box ejeren Mark Ritchie, som går meget op i at sørge for at standarderne er iorden og at alle øvelser bliver vist, både hvad en god rep er og hvad der er no rep. Hvis der alternative muligheder bliver de også gennemgået, eksempelvis denne uges boxjumps eller step up, ligesom der bliver gennemgået forskellige strategier for hvordan man kan gribe WOD’en an.

Der bliver i peptalken også lagt meget vægt på at forebygge skader, både i opvarmningen og i forbindelse med hvordan woden køres. Eksempelvis blev der meldt klart ud i forbindelse med 13.1 og tunge snatch, at Mark ville forbeholde sig ret til at stoppe en atlet hvis han vurderede at det var farligt for vedkommende.

Der er et specielt opvarmningsprogram hver uge som er tilpasset de øvelser der er i WOD’en. Opvarmningen er skrevet op på tavlen så folk kan gå igang på forskellige tidspunkter afhængig af hvilket heat de er i.

I boxen er der mange som er tilmeldt open, ikke kun de bedste atleter, men alle der har lyst til en personlig udfordring. Nogle vælger at betale til crossfit.com og deltage i den officielle kvalificering mens andre blot får deres tider skrevet op for hver uge så man kan sammenligne internt. Der er to piger tilmeldt som har sat PR i begge workouts fordi de har været presset til at tage en vægt de ellers aldrig ville turde røre ved.

20130318-140335.jpg

Derudover er der en del som møder op og hepper på deltagerne og hver uge er der en fyr som går rundt og tager billeder og video af de forskellige atleter. Nogle af disse billeder bliver postet på Crossfit Chiang Mai’s egen facebook side som også fungerer som socialt hyggeforum for alle medlemmer. Derudover bliver de bedste sendt til Crossfit.com så der er chance for at de bliver brugt på deres side også (og boxen får lidt gratis markedsføring).

Efter WOD’en var afsluttet blev alle tider postet på et whiteboard dedikeret til Open hvor alle deltagernes navne og scores for hver uge står. Derefter er der hver uge en lodtrækning blandt alle deltagere om gavekort til lokale butikker, der bliver trukket tre vindere hver uge. En rigtig hyggelig måde at afslutte på, og det giver samtidig folk lidt tid til at snakke sammen om deres præstationer, hvad der gik godt og hvor der var plads til forbedringer.

20130318-140407.jpg

Det har været en rigtig god oplevelse at deltage i Open herude og jeg håber at dette kan give noget inspiration.

Skriv gerne en kommentar med hvordan I gør i jeres box og har du nogle andre gode ideer til hvordan man kan styrke sammenholdet vil jeg også meget gerne høre fra dig.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment