La Santa Sport

Mit 4. besøg på La Santa Sport og bestemt ikke det sidste 🙂 La Santa Sport er sportsmekka for sportstosser som mig der godt kan lide mange forskellige muligheder. Når du har købt rejsen er stort set alt sport inkluderet, hvis du har brug for en virkelig fancy racercykel koster det lidt at leje, men en almindelig racer, mountainbike eller tandem kan du låne gratis. Det er også gratis at deltage i alle undervisningstimer på ugeplanen og du kan få gratis instruktion i eksempelvis surf eller kajak. Ud over alle sportsmulighederne, flyrejsen og bussen til og fra lufthavnen er det inklusiv en lejlighed med rengøring. Vi var 4 personer afsted og fik en af de nyrenoverede lejligheder til 5 personer, den lå lige ved siden af stadion og det viste sig at være godt på mere end en måde. For det første er det på stadion vægtløftningen udendørs foregår, for det andet er der så god internet forbindelse på stadion at vi næsten havde internet på værelset, ihvertfald hvis man stod sådan her 🙂

wifi på værelset

På La Santa er der et ugeprogram og så er der nogen event uger, på den her tur deltog vi ikke i en event, men prøvede nogen af de timer på ugeplanen og derudover tilrettelagde vi selv vores træning, så der blev plads til noget CrossFit og nogen vægløftningspas. Vi kom som sædvanlig derned fredag eftermiddag og vi blev enige om at vi skulle have flyveturen rystet ud af kroppen med en omgang Bodycombat, det var skønt at stå på 5-a-side (den største udendørs aerobic plæne) og nyde solen, bølgerne i baggrunden og give den gas på første parket. Vi besluttede os hurtigt for at når vi alle tre tøser var med på hold var det på første række, så får man altså mest med også selvom man ikke er særlig god, eller måske netop når man ikke er særlig god, er det en god idé at tage første række, så man kan se hvad det er instruktøren laver.

la santa bodycombat

Noget af det sværeste på La Santa er at få tid nok til alt det jeg gerne vil prøve og det lykkedes heller ikke denne gang, men så må jeg jo bare afsted igen 🙂 Jeg vil nu fortælle hvad jeg nåede i løbet af ugen.

Fredag:
Bodycombat
Lørdag:
Formiddag:
– vægløftningspas med Clean and Jerk og benbøjning bagEftermiddag:
– Ultimate core 30 min
– Deep Water Aqua 30 min
– Stretch and Relax
Søndag:
Morgengymnastik for første gang! Det er en oplevelse af de store, det er hver morgen kl.8 og det varer 15 minutter, det foregår rundt om poolen og det er en historisk gymnastiklektion som skal opleves 🙂Formiddag:
– WOD 1:
5 runder
10 lunges 20 kg vægtstang i frontrack
10 dødløft 60kg
15 boxjumps
200m løb
Tid 15.37

– Fitball
– Foamroller i fitness

Eftermiddag:
– step beginners

Mandag:
Formiddag:
– WOD 2 i fitness 8 runder
5 frontsquat fra Clean 40 kg
10 American swing 16 kg
10 kettlebell Clean 16 k
Efter 4. runde gik vi ned til 4 front squat for at holde den gode teknik
Tid 14.40Eftermiddag:
– Dynamic fusion
– WOD 3 som vi døbte the B WOD
5 Runder
Ballslams 10 stk 4 kg
Backextensions 10 stk
Boxjumps 10 stk
Burpees 5 stk
Tid 6.36

– Vægtløftningspas med overhead squat og lægtræning

Tirsdag:
Formiddag:
– WOD 4
7 runder
41 m farmerwalk 20 kg kb
10 lunges 16 kg kb
100 m løb
Tid 11.48- WOD 5
5 runder
5 power clean 40 kg
5 HSPU
10 Russian twist med med Ball 4 kg
Tid 7.34

– 3 gange 200m intervalløb med 2 min pause mellem intervaller

Eftermiddag:
– Fitball, 1 time
– Kinesis circuit, 1 time

Onsdag:
Formiddag:
– WOD 6 – makker WOD
En person laver øvelser mens den anden løber 400m
Situps
Swing 16kg
Overhead Lunges 10 kg vægtskive
Row (liggende pull-ups)
Squat 20 kg vægtstang
Jeg nåede 226 gentagelser og vi var 25.52 minutter om at gennemføre- Barefoot fitness

Eftermiddag:
– AB attack 30 min
– TRX 1time og 15 min
– Release end unwind 1 time

Torsdag:
Formiddag:
– 1 times TRX træning for os selvEftermiddag:
– Zumba
Fredag:
Morgengåtur rundt om lagunen, så vi kunne få brugt kroppen lidt inden flyveturen hjem.

Som den opmærksomme læser kan se gik træningsfrekvensen ret meget ned den sidste dag! Min krop var ved at være brugt, så for at undgå skader valgte jeg at skrue lidt ned selvom der var masser af ting jeg gerne ville have prøvet 🙂 Jeg synes dog jeg fik en uge fyldt med spændende varieret træning.

la santa fitball

Holdene var en meget blandet fornøjelse, som altid afhænger det meget af instruktøren og de var af meget forskellig kvalitet, der var nogen som var super dygtige og så var der en italiensk kvinde som konstant blev ved med at sige: very good ladiiies også selvom halvdelen af holdet var mænd! Det var hende som underviste i vores allersidste træningstime som jo var zumba, jeg ved ikke helt om jeg vil kategorisere det vi lavede som zumba, men det kan du selv få lov at bedømme her 🙂

Dynamic fusion er et hold der ligner Bodyflow hvis du kender det, det er en kombination af yoga, pilates og tai chi, rigtig god coretræning og du bliver bevidst om hvordan du skal bruge din krop rigtigt.

Vores onsdags WOD var en udfordring fra 2 mænd fra København, de havde lavet den dagen forinden og udfordrede os til at slå dem, hvilket vi selvfølgelig gjorde 🙂 Det var Diana og jeg der kørte WOD’s sammen, vi var også afsted sammen sidste efterår på en CrossFit uge på La Santa, det var også en forrygende uge med masser af god teknik og træning og dejligt samvær med andre CrossFittere. Dette efterår blev vi spurgt om det var os der stod for det de kalder X-Fit 🙂 en sjov oplevelse. Vi var ikke med på hold, men så hvad de lavede og helt ærligt så vil jeg ikke anbefale det til nybegyndere. Der er SÅ mange på holdene og der er stor risiko for skader hvis du ikke kender øvelserne på forhånd og ved hvad din krop kan holde til.

la santa morgengymnastik

Vores dage ud over træningen forløb med et middagshvil ved poolen og aftenafslapning i wellness, derudover spiste vi en masse god mad, enten lavede vi selv, eller spiste oppe i La Santa by, en enkelt aften spiste vi på resortet, det kan dog klart anbefales at tage turen op i byen, maden er bedre og billigere. Hvis man gerne vil restituere hurtigere og godt kan lide wellness så er det en god investering at købe et ugekort dertil, det koster lige over 200kr og så er der fri adgang hele ugen, der er dampbad, spa, koldtvandsbassin og massage dyser der vil noget.

Jeg vil bestemt anbefale en tur til La Santa Sport hvis du godt kan lide sol kombineret med sport i massevis. Du skal være opmærksom på at det ofte blæser en del, særligt i efteråret og vinteren, men da vi var afsted var det dejligt vejr ca. 25 grader og alt er jo bedre end dansk vinter 🙂 god fornøjelse!

P.S: Jeg har ikke skrevet om alle holdene, men er det et hold du gerne vil høre mere om så bare skriv det i en kommentar herunder ↓ 🙂

la santa en hånd

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment