Hvordan kosten påvirker mig (paleo/ikke paleo)

For øjeblikket er min kæreste og jeg på rundrejse i sydøst Asien, og som de fleste af jer ved spiser befolkningen her rigtig meget ris og nudler. Det kan jeg så lige bekræfte jer i at det er helt rigtigt! De spiser ris og nudler hele tiden, til alle måltider. Vi rejser rundt med rygsæk og bor på hotel og derfor spiser vi også ude til alle vores måltider. Hjemme spiste vi paleo 90/10 det vil sige ca. 90 % af vores måltider i løbet af en uge bestod af paleo og de 10 % spiste vi hvad vi havde lyst til.
Mens vi er afsted har vi valgt at gå væk fra Paleo og spise det lokale mad, så vi får prøvet de forskellige specialiteter. For eksempel laver de den lækreste kokossmør her i Malaysia hvor vi er lige nu, som de spiser på brød eller boller sammen med blødkogte æg i en skål 🙂
Lokal morgenmad i Malaysia
Ofte er det heller ikke muligt at blive mæt hvis man ikke spiser ris eller nudler, da det er den absolutte hovedbestandel af mange retter. Dette valg betyder samtidig at jeg på egen krop kan mærke hvor stor betydning kosten har for mig.
Fordelene ved at spise paleo er mange! For det første undgår jeg blodsukkerudsving, jeg har aldrig luft i maven, jeg føler mig ikke oppustet efter måltider og jeg er sprængfyldt af energi hele dagen.
Med hensyn til blodsukkerudsvingene kan mine nære venner og familie nikke genkendende til at jeg var meget påvirket af disse før jeg startede med at spise paleo. Hvis jeg var sulten skulle jeg have mad og det kunne kun gå for langsomt!
Efter jeg havde spist paleo i en måneds tid var disse udsving forsvundet, jeg kunne stadig godt være sulten, men der var ingen i mine omgivelser som behøvede at frygte for sit liv 🙂
Nu har vi været afsted på rejse i 3 måneder i ris og nudel land 🙂 og jeg kan mærke at mine humørudsving er tilbage i samme gamle mønster, når jeg er sulten skal jeg have mad og det skal helst være med det samme, hvis der ikke er nogen som skal lide overlast.
Det samme er tilfældet med luft i maven og oppustethed. Når jeg spiser paleo oplever jeg aldrig at føle mig oppustet og have luft i maven. Det er en helt anden sag når jeg spiser “almindeligt” sundt. Jeg har luft i maven og føler mig engang imellem meget oppustet efter måltider også selvom vi spiser forholdsvis sundt.
Lokalt måltid i Singapore
Jeg glæder mig til at komme hjem og lave mad selv! Det er dejligt at spise ude, men det er nu også skønt helt selv at kunne bestemme hvad man vil spise. Jeg glæder mig til at komme hjem, så jeg kan berige jer med en masse nye paleoopskrifter 🙂 og jeg glæder mig i den grad til at få mit gode stabile humør tilbage, som ikke er afhængig af hvornår jeg er sulten eller ikke sulten og fornemmelsen af at være sprængfyldt med energi hele tiden tilbage 🙂
I forbindelse med den videre rejse (vi har 2 måneder igen) tager jeg mine forholdsregler og har altid nødder og frugt i nærheden, så jeg også får min kæreste med hjem i et helt stykke 🙂 da den lokale mad her absolut ikke er paleo, men til gengæld får vi smagt en masse spændende.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

2 Responses

 1. Hej Pernille 🙂

  Jeg er ny læser herinde, men er allerede fan! Super blog!

  Jeg lider meget af oppustethed og sukkertrangen er ustyrlig om eftermiddagen.
  På er tidspunkt forsøgte jeg at undgå brød osv., men synes at det var svært at være mæt, uden at bruge en masse penge på kød…
  Derfor håber jeg, at der kommer indlæg fra dig med gode fif til at kære palæo-stilen på en sådan vis, at jeg ikke går og er sulten. 😀

  Glæder mig til at læse flere indlæg fra dig!

  – forsat god rejse 🙂

  Vh.
  Cathrine

  • Hej Cathrine
   Tak for din besked, jeg hedder nu Louise, men det skal ikke skille os ad! Kært barn har mange navne 🙂
   Hvis du giver det endnu en chance med paleoen, så har jeg en del opskrifter her på bloggen og jeg garanterer at der kommer mange flere når jeg er hjemme i køkkenet igen 🙂 istedet for almindeligt brød kan du prøve paleobrødet, det er godt nok også lidt dyrt, men mætter så meget mere end alt muligt sukkerstads og så er det propfyldt med gode næringsstoffer din krop har brug for. Jeg er ikke tilhænger af at man skal spise så meget kød som muligt, men et stykke ca. På størrelse med din håndflade til hvert måltid og så masser af forskelligt grønt, som man heldigvis kan få forholdsvist billigt, hvis man går lidt efter årstidens grønt.
   God fornøjelse med det.
   Med venlig hilsen
   Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment