Det lækreste paleo brød som er super let at lave, det minder forbavsende meget om rugbrød, bare meget mere lækkert 🙂

20120823-222420.jpg

Ingredienser:

100g solsikkekerner

100g græskarkerner

100g sesamfrø

100g hørfrø

100g mandler

100g valnødder

5 øko æg

½ dl koldpresset øko oliven olie

2 tsk salt

Mandlerne blendes og valnødderne hakkes groft, derefter blandes alle ingredienserne i en skål, hældes i rugbrødsform (gerne med bagepapir i) og bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 1 time.
Opskriften er lånt fra Politiken, hvor Thomas Rode gav gode paleo opskrifter, dog har jeg skåret ned på olieindholdet fra 1dl, jeg synes det halve er rigeligt 🙂

Du kan finde denne og mange andre lækre paleoopskrifter i Thomas Rode’s nye bog som jeg også netop selv har købt. Du kan finde bogen her: Thomas Rode – Stenalderkost

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

33 Responses

 1. Det er virkelig lækkert. Jeg har altid holdt meget af et godt rugbrød, men efter dette kan jeg nok godt leve uden. Tak for det. Jeg overvejer om det ikke bliver endnu sundere ved at bruge avokado-olie. Har du prøvet det

  • Hej Michael
   Jeg har ikke lavet det med andre olier end oliven, men du skal være opmærksom på at det ikke er alle olier der tåler opvarmning 🙂

   • Hej igen
    Jeg lavede det med halvt af hver og det smager fint. Der er lidt mindre fedt i avokado-olie end i olivenolie. Jeg kunne ikke smage forskel på brødet kun med olivenolie og det med blandet!

 2. Tror du at det er muligt at lave brødet med alm. mandelmel, fremfor selv-blendede mandler?
  Umiddelbart er jeg i tvivl om mandelmel kan bruges, men jeg ved at det er en del billigere (hvis det eks købes hos en tyrkisk grønthandler) end prisen på hele mandler.

  • Hej Zenia
   Det har jeg selv gjort, men måske er der kvalitetsforskel på mandelmel, det jeg brugte var købt i Tyskland og resultatet blev lige så godt som med selv blendede mandler 🙂 hvis du prøver vil jeg gerne høre resultatet.
   Mvh Louise

 3. Det ser lækkert ud! Hvor lang tid kan det holde sig, og hvordan opbevare man det bedst? Kan det fryses?

  • Det er super lækkert! Hmmm…her holder det ikke længe før det er spist 🙂 men tror der kan holde sig i 4-5dage i køleskabet. Jeg har ikke selv prøvet at fryse det, men jeg kan ikke se nogen grund til at man ikke kan gøre det.

   • Det kan holde meget længere end 4-5 dage.

    Alle ingredienserne indeholder meget lidt vand. Vand er katalysatoren for svampe, som gør at ting rådner.

    Plus det er blevet bagt -> endnu mindre vand.

    Havde et i 14 dage i køleskabet og det var fint.

 4. Hej Louise.
  Har to spørgsmål… :o)
  I opskriften i Politiken, står er ikke noget om at man skal blende mandlerne og hakke valnødderne. Behøver man det?
  Hvis man ikke kan tåle sesamfrø og valnødder, hvad bruger man så? Evt bare dobbelt op af hørfrø og mandler?
  Tak for hjælpen 🙂
  Mvh Rikke

  • Hej Rikke
   Jeg synes det bliver mere lækkert af at blende eller hakke nogen af ingredienserne. Du kan jo prøve begge dele og se hvad du bedst kan lide.
   Du kan bruge den type nødder og kerner du bedst kan lide og mixe dem i de mængder du synes er mest lækkert 🙂
   Det var så lidt.
   Mvh Louise

 5. Hej Louise.

  Jeg bliver også lige nød til at fortælle hvor lækker en opskrift jeg sys det er 🙂 Både mine klasse-kammerater og jeg nyder godt af dem sidst på dagen, når man er ved at gå sukkerkold. Så her hjemme holder de heller ikke længe.!
  Jeg har dog gjort det, at jeg har erstattet valdnødderne med hakket rosiner og tranebær, hvilket er super super lækkert, for så bliver det lidt mere som en “müslibar”. Og så har jeg bagt dem i muffiins forme, for at få en størrelse som passe til et mellemmåltid (jeg har en fast form, med plads til seks).
  Har også prøvet at erstatte nogle af mandlerne med protinpulver, men det vil jeg ikke anbefale nogen, for de blev virkelig tørre.!

  Mvh Sara

  • Hej Sara Tusind tak for det! Min kæreste har også snakket om at prøve med rosiner, så nu er jeg sikker på at det bliver afprøvet næste gang der skal bages herhjemme 🙂
   Mvh Louise

 6. Nogen gode råd om hvor man kan købe, de forskellige ting henne billigt. Lige hurtigt regnet ud kommer mit brød til at koste 53,5 kr. Hvilket jeg syntes er lige i overkanten.

  • Hej Malene
   Hvis du bor tæt på Tyskland eller Sverige er der penge at spare på alle ingredienser. Hvis ikke, så tror jeg netto er mit bedste bud, der kan man ihvertfald få alle ingredienser, ellers skal du gå efter specielle tilbud rundt omkring.
   Mvh. Louise

 7. Hej Louise.
  Super side du har lavet! 🙂

  Jeg har selv lavet Paleobrødet flere gange om måneden det sidste års tid, men faldt over at du i din opskrift blender mandlerne til mel. Jeg har altid bare hakket mandlerne groft og så kommet alle kerner og frø i uden at hakke dem, men nogle gange bliver skorpen på brødet så hård, at brødet kan være svært at skære uden at det “flækker” i skorpen. Derfor tænkte jeg, at det måske hænger bedre sammen med mandelmel i stedet for bare grofthakkede.

  Det er dog endt helt galt. Brødet er fuldstændig porøst og smuldrer totalt. Jeg havde håbet at det ville binde mere sammen, men der er sket det modsatte. Har du nogen idé om hvorfor…?
  Hilsen Jacob.

  • Hej Jacob

   Tak for komplimentet 🙂
   Ja, paleobrød er bare fantastisk! Dog har jeg aldrig oplevet at det smuldrer som du beskriver det. Hvilken størrelse æg bruger du? Jeg bruger altid de største jeg kan få fat i, så måske kan du prøve det?
   Jeg håber mit svar kan hjælpe.
   Med venlig hilsen
   Louise

 8. Jeg oplever kun at det smuldre når jeg ikke kommer nok æg i, og så bruger jeg hjemmelavet mandelmel og hasselnødmel. Syntes det bliver super lækkert!

 9. Hej 🙂

  Mega lækkert brød, det er jo det rene slik! Fulgte din opskrift og det var lækkert brød. Det eneste jeg gjorte anderledes, var også at blende hørfrøene. Det er indeni hørfrøene de gode omega-3 fedtsyrer gemmer sig og hvis man gerne vil have dem med skal de også blendes, ellers ryger de bare lige igennem fordøjelsessystemet, da mavsen ikke så let kan nedbryde den hårde skal frøene. Bare et tip 🙂

  Kh. Tine.

 10. Hej Louise!
  Har du en ide om, hvad kalorieindholdet er af dette brød? Pr. 100 gram?
  Mvh Lene

  • Hej Lene
   Jeg har regnet lidt på det og her er resultatet, så hvis du tæller kalorier så er det små mængder du skal have. Men det er jo ikke det der er tanken i paleokost 🙂 Som du kan se af nedenstående er der ca.450 kcal i 100gram.
   Mvh Louise

   pr. 100g I retten pr. portion
   Energi (kJ) : 1.884,6 20.731,0 20.731,0
   Energi (kcal) : 450,2 4.952,5 4.952,5
   Protein (g) : 14,8 162,7 162,7
   Fedt, total (g) : 39,0 429,4 429,4
   – Mættet (g) : 4,7 51,3 51,3
   – Enkeltumættet (g) : 19,0 208,7 208,7
   – Flerumættet (g) : 13,0 143,3 143,3
   – Omega-3 (g) : 2,4 26,6 26,6
   – Omega-6 (g) : 10,5 115,9 115,9
   – Kolesterol (mg) : 153,8 1.692,0 1.692,0
   Kulhydrater, total (g) : 14,1 154,9 154,9
   – Tilgængelige (g) : 8,5 93,2 93,2
   – Tilsat sukker (g) : 0,0 0,0 0,0
   – Kostfibre (g) : 5,6 61,7 61,7

   1 portion dækker 230,3% af dit daglige energibehov.

 11. Fantastisk lækker opskrift – især når man lige stod og manglede en lækkert mellemmåltid.
  Jeg har lige lavet dem som “mysli-barer” – virkelig gode til madpakken, når man skal “synde” list 😉

  • Hej Charlotte
   Ja, det er en af mine egne ynglinge 🙂 Jeg vil dog ikke kalde det at synde, men at nyde og give min krop og hjerne gode næringsrige fedtstoffer 🙂
   Mvh Louise

 12. Det ser rigtig godt ud, glæder mig til at prøve det! 🙂
  Har du nogen ide om hvor man kan købe mandelmel? Har ikke kunne finde noget 🙁

  • Hej Tanja
   Glæd dig, det er super godt!
   Jeg plejer enten at købe det i Tyskland eller lave det selv, bare lige en tur i blenderen med nogen mandler til det har den konsistens du synes er god 🙂

   God fornøjelse 🙂

 13. Super lækkert ser brødet ud, men er i tvivl om det er helt færdig bagt. Tænker her på æggene og salmonella.
  Mit brød blev bagt i alm ovn (ikke varmluft) i 60+ minutter på 160 grader. Da jeg tager brødet ud af formen, er siderne og bunden helt fedtede/olierede, og ser hærdede ud, lidt ligesom æggehviden på et spejlæg. Skar det igennem på midten, og der var der kun kerner at se. Oppe på toppen, ude langs kanten, ligner det også lidt æggehviden på spejlæg.

  Så vil høre dig ad, om mit brød er færdig bagt, hvad angår æggene? Har ikke turde at smage på det endnu, da salmonella er meget på mine tanker lige her pga mængden af æg. Og det faktum, at det ikke som sådan er et “normalt” brød. Og det piner mig, for det ser så filans lækkert ud!

  Håber at høre fra dig snarligt, så jeg kan nå at smage det, inden det bliver for gammelt. Ellers må jeg jo bare lave et nyt 🙂

  • Hej Heidi
   Jeg vil mene at du ikke behøver ar være bekymret for salmonella i det hele taget, det er så vidt jeg ved udryddet i Danmark i æg og kyllinger. Men desuden er der på ingen måde grund til bekymring når brødet har været i ovnen ved 160 grader i en time, så hvis der var salmonella, var det ihvertfald slået ihjel!
   God fornøjelse med brødet, jeg håber det smager lige så godt som det plejer her 🙂
   Mvh Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment