Mos af søde kartofler med et twist

Last modified date

Comments: 0

Opskriften er til 2 personer

Ca.500g søde kartofler/batater

1-2 fed hvidløg

1 fennikel evt. med top

20 g sesamfrø

De sødekartofler skrælles/skures og skæres i grove tern og steges gyldne ca. 15 min i en gryde med olivenolie, de må gerne tage farve, da det giver mere smag til mosen.

Imens ristes sesamfrø gyldne på en tør pande og fennikel skæres fint på et mandolinjern.

Når kartoflerne er gyldne tilsættes presset hvidløg og vand op midt på kartoflerne og de dampes møre under låg, ca. 10 min afhængig af størrelsen på dine tern.

Sigt væsken fra, men gem det til at tilpasse konsistensen på mosen. Derefter piskes kartoflerne til en grov mos der smages til med salt, peber og æbleeddike efter smag.

Vend den fintskårne fennikel med de ristede sesamfrø.

Vi fik det sammen med kylligeinderfileter og gnavegrønt.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment