Anmeldelse af Dubai Mall

Vi kom med bus fra metroen, for det der med at gå, det gør man jo ikke i Dubai 🙂 så vi kom ind på under Ground level og det første vi så var en masse banker hvor man kunne veksle så man var klar til at shoppe amok. Derefter blev vi mødt af en række tøjbutikker som kun solgte burkaer og dem hvor man slet ikke kan se noget ansigt. I den ene af butikkerne havde de specialiceret sig i bling-bling udgaverne fyldt med swarovski sten, om det var til de lokale gangster-rappers koner fandt vi aldrig ud af.
Da vi kom længere ind i centret viste det sig at være mega kæmpe stort! Det indeholder blandt andet en skøjtebane, et kæmpe vandfald og det største aquraium i verden som er placeret i et storcenter. I akvaraiet var der både hajer og alle mulige andre kæmpe store fisk. På 2. Sal var der stjernehimmel og udenfor er Dubais store springvand og Burj Khalifa den højeste bygning i Dubai.
I centret er der butik efter butik, vi ville kigge efter det kamera som vi ikke nåede at få købt i Danmark, Go Pro Hero 3 Black edition, første butik vi prøvede var en fotobutik, de havde det ikke, men foreslog golf butikken, den prøvede vi, de havde det heller ikke og så spurgte vi ham hvor vi måske kunne finde det, han foreslog sportsbutikken – dog tror vi han troede at vi ledte efter noget golfudstyr og bare sagde noget for at slippe af med os 🙂 vi gik videre rundt og så en Billabong butik, de er jo sådan lidt surf agtige, så vi gik ind og spurgte ham, han vidste helt tydeligt hvad vi snakkede om og gav og to foreslag på 2. Sal, de havde Go Pro i den første, men kun den gamle version og det gider vi ikke have, så vi må vente til Bangkok med at købe kamera.
Prismæssigt er maden væsentligt billigere end i Danmark og tøj er umiddelbart også billigere. Vi kiggede ikke så meget på tøj da vi jo skal videre til Bangkok hvor man kan købe det meste til ingen penge. Sportsudstyr som TRX´en og outdoor udstyr kostede det samme som i danmark. Som i alle andre store shoppingcentre var der også masser i luksusbrands (gucci, prada, etc) der havde fancy butikker men i modsætning til mange andre steder i verden var der rent faktisk kunder i nogle af dem.
Gider man ikke gå rundt i centeret (det der motion kan jo være farligt :-), kan man bliver kørt rundt i “taxa” som er en ombygget elektrisk golfvogn.
Dubai Mall bliver man nødt til at opleve før man rigtigt forstår hvor stort det er, vi havde fået gode beskrivelser af både Stig Bo og Allan, men det var mega meget større end vi havde troet. Et godt råd er at bruge de mange touch-skærme som er ved trapperne til at finde rundt. Havde de ikke været der ville vi formentlig ikke have fundet ud endnu 😉 – men er man i Dubai må man ikke snyde sig selv for oplevelsen, også selvom man ikke lige står og mangler noget.
Der er ikke mange steder i verden man kan se to burka-klædte kvinde med hver sin H&M pose stå og kigge på guldure. Sådan nogle naturoplevelser må man bare have foreviget så Louise blev sendt hen og stå lidt ved siden af dem så jeg kunne tage et billede af dem uden det så alt for underligt ud. Hun nåede dog kun lige at komme derhen inden min mesterplan blev forpurret af en ældre mand som kom hen og sagde “my wife is just like that, she wants to be on all the pictures and now we have a million pictures of her and none of me. I will take a picture of both of you” og så måtte vi ellers pænt stille op til fotografering mens H&M burkaerne slap væk :-/ ….men her har i så resultet.
Vi var ude og se springvandet gå igang kl.22, det var vildt flot, men showet varede ikke mange minutter. Så i forhold til springvandet i Vegas var det lidt skuffende selvom dette springvand var større. I modsætning til stort set alle de øvrige turister valgte vi at nyde springvandet uden et videokamera foran øjnene. Så hvis I gerne vil se det online må i nøjes med denne gode optagelse fra Youtube istedet for en lettere rystet optagelse med en japansk turists måne nederst i billedet, vi håber I overlever 🙂
(Edit: Vi så tilfældigvis endnu et show dagen efter og det var en del længere, så længden varierer åbenbart)

asien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment