CrossFit i Asien – GetFit CrossFit – Brunei

Den første box i Brunei, startede ved at to fætre fandt ud af at der var noget som hed CrossFit og så kiggede de på internettet og fandt nogen forskellige ideer til WOD’s. Det resulterede i at flere og flere af deres venner og familie begyndte at være med til at træne. De besluttede sig derfor for at tage level 1 kursus og åbne en box. De er en hel flok fætre og brødre der står sammen om det og de har lige åbnet endnu en box i oliebyen Kuala Belait, den første box ligger i Bandar Seri Begawan.

Vi ankom torsdag til WOD kl.18 og blev modtaget af Gavin (en af ejerne), hans kone Diane og deres søn Ezra og en hel flok crosfittere som var nysgerrige efter hvem vi var. Gavin havde vi mødt til vægtløfter workshop i Chiang Mai tidligere, sammen med hans fætter Rory og svoger Vic, de var årsagen til at vi overhovedet endte med at tage til Brunei, et land vi ikke kendte eksistensen af inden 🙂

Boxen ligger i et butiks/industriområde ca. 10 minutters kørsel fra centrum afhængig af trafik. Vi valgte at bo på Traders Inn som er det hotel der ligger tættest på boxen, der er ca. 3 km, så vi valgte ofte at løbe derhen, til de lokales store forundring. Boxen består af to butikslokaler der er slået sammen til at rumme boxen, der er træningsrummet og et lille omklædning/bade/toiletrum til herrer og damer. Man går direkte ind i træningsrummet når man kommer fra fortovet og de eneste udendørsfaciliteter der er, er asfalterede veje, nogen af dem med forholdsvis meget trafik, ca. 50 meter væk er der dog et større areal som kan bruges uden problemer med trafikken.

Lokalet er optimalt indrettet, langs den ene væg er der monkeybar og pullupstativ, der er også pullupbarer midt i lokalet, så der er plads til ca. 15 personer i barerne ad gangen, hvilket også er det antal deltagere der er plads til i en WOD. Der er alt de udstyr man har behov for, der er vægtløfterudstyr, kettlebells, bokse, romaskiner, elastikker, speed ropes, prowlere og ringe.

20130429-101313.jpg

Der er en super hyggelig stemning i boxen, det er tydeligt at folk ikke har travlt, de kommer før WOD og hænger ud efter WOD, snakker, strækker ud og tager de obligatoriske billeder til instagram 🙂 ofte tager folk også ud og spise sammen efter træning og alle bliver selvfølgelig inviteret med. De 10 dage vi var i Brunei spiste vi kun alene en aften og det var den dag vi var på overnatningstur i junglen.

Træningerne i boxen var meget forskelligt bygget op, men der er som regel en opvarmning som man selv står for, en skill træning og en WOD. Nogle gange var vi så mange mennesker at WOD’en blev delt i 2 hold for at der var plads og udstyr nok, da der ikke er noget bookingsystem, man møder bare op. Fordelen ved det er at der er et stort heppekor, ulempen at man nogen gange skal vente lidt inden man selv kommer i ilden.

En gang om ugen er boxen lukket og der er udensørstræning på et atletikstadion som ligger sammen med universitetet. Det er et stadion man frit kan benytte, så der er mange andre mennesker samtidig, der spiller fodbold, løber, træner kampsport og meget andet. Den dag vi var med til udendørstræning var der ca. 25 personer og to trænere til at svinge pisken. Når det er udendørstræning er det udelukkende bodyweight øvelser og løb. Da vi var med var det team træning med 2 personer på hvert hold, den ene person lavede en statisk øvelse, mens den anden person lavede en dynamisk øvelse, eksempelvis lavede den ene planken, mens makkeren lavede burpees med hop over makkeren mellem hver burpee.

Medlemmerne er primært lokale i alderen 20-40 år, med en overvægt af mænd, formentlig fordi asiatiske kvinder er ofte bange for at blive for muskuløse og maskuline. Der er et bredt spekter af niveauer, lige fra nybegyndere til dygtige atleter. Der er et hold som gik videre til regionals, så det bliver spændende om det er dem vi skal heppe på til open iår 🙂

20130429-100844.jpg

Instruktørene er ca. 10 mænd, alle i alderen 20-35år. De instruktører vi prøvede var teknisk dygtige og dygtige til at rette medlemmerne og komme med små fif til forbedringer af teknik. De hepper og presser ikke så meget som vi er vant til fra Danmark, så den dag jeg underviste blev nogen lidt overrasket, andre synes det var super fedt og motiverende og andre igen var ikke så vilde med det. Grunden til at de ikke råber tror jeg stammer fra at det ikke er velanset at hæve stemmen. Dem der godt kunne lide min måde at heppe på, tog det dog hurtigt til sig og bare på de dage vi var der kunne vi mærke en forskel, med et noget højere lydniveau 🙂

Inden man kan komme til de normale WOD’s skal man deltage på en foundation class og når instruktørene vurderer at man kan de grundlæggende øvelser godt nok kan man komme til de almindelige WOD’s. Kommer man som gæst og er øvet crosfitter kan man godt få lov at deltage på de normale WOD’s, men skriv lige og spørg hvornår det passer bedst at du dukker op. GetFit CrossFit bruger facebook som primær kilde til information til medlemmerne og siden kan du finde her: https://www.facebook.com/GETFITCrossFit

Har du erfaring med træning i Brunei Crossfit så skriv gerne en kommentar herunder.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment