Vægtløftersko til crossfit?

Er det virkelig nødvendigt at købe vægtløftersko til crossfittræning? Det spørgsmål får jeg ofte når jeg underviser. Mit svar er ja, hvis du vil gøre det bedste for dig selv så er det! Da jeg fik mine sko satte jeg personlige rekorder i alle løft og det var lige efter en lungebetændelse hvor jeg bestemt ikke var på toppen.

Hvorfor er det en fordel med vægtløfterskoene?
For det første er olympiske løft en stor del af crossfit og i alle de crossfit konkurrencer jeg har deltaget i, har der været olympiske løft.

I olympisk squat sætter man sig ned mellem benene, uden at sætte sig særlig meget tilbage, og da hoften derfor er langt fremme vil knæene søge fremad – og denne knævandring betyder en høj aktivering af forlåret, quadriceps. Denne bevægelse vil for mange blive begrænset af smidigheden i deres lægge og ankler, og i værste fald betyder det at hælen løfter sig i bunden af et squat. Her kommer vægtløftersko til sin ret. Det er de allerfærreste der kan præstere et korrekt olympisk squat eller front squat, uden den ekstra hæl og solide stabilitet fra vægtløftersko.

En yderligere fordel er at alt det man presser op med bliver presset op, hvorimod hvis man løfter i sine løbesko, hvilket jeg startede med, så bliver en del af det man presser op, presset ned og sålen i skoen absorberer det. Det kan sammenlignes med at køre på en gammel havelåge af en cykel, uanset hvor hårdt man træder i pedalerne, kommer man ikke særlig hurtigt frem, hvorimod hvis man kører på en Carbon cykel og træder, så bliver rigtig meget mere kraft fra pedalerne overført til fart på cyklen 🙂

En god vægtløftersko skal være let, i en solid konstruktion, have en hård hæl, og støtte langs siden af foden og anklen. Der er en del mærker at vælge i mellem, hvor Adidas er blandt de mest anvendte og også dem jeg selv løfter i. Mine Adidas vægtløftersko

Skoene er bedst egnet til at lave de olympiske løft og foreksempel vil de fleste opleve at de pludselig kan lave pistols 🙂 skoene er ikke velegnet til så mange andre ting, så hvis du har dem med til WOD vil det være en afvejning om du skal bruge dem, eller dine almindelige træningssko til WODen.

20121119-222400.jpg

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

2 Responses

    • Det virker ja! Men jeg synes man skal passe på med at bruge det som mange gør, hvis de har en lille skade – på med noget kinesiotape og videre derud af! Hellere holde en pause, eller ihvertfald skåne den skadede del af kroppen til den er klar igen, istedet for at blive skadet yderligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment