Kyllingefrikadeller med mandelmel

Aftensmaden bestod af kyllingefrikadeller med spidskålssalat og gulerods/æblesalat, her kommer opskriften på frikadellerne.

400 g kyllingefars
1 lille løg
1 stort æg
Mandelmel
Salt og peber

Her i huset er ingen af os særlig vilde med løg, men det er sundt og godt og når bare det er revet i små bitte stykker, så er det ok 🙂

Så løget rives og blandes i kødet, sammen med æg og salt og peber. Der tilsættes mandelmel, så farsen får en god konsistens der er let at forme frikadeller af.

Frikadellerne steges i klaret smør til de er gyldenbrune og nydes sammen med tilbehør efter smag.

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

4 Responses

  • Hej Lisbeth
   Igår brugte jeg mandelmel købt i Tyskland, hvis jeg ikke har det laver jeg selv mandelmel. Det er bare mandler i blender og blend til det har en konsistens du synes om. God fornøjelse 🙂
   Mvh Louise

 1. Hej
  Du nævner det skal steges i klaret smør. Jeg har faktisk ledt efter det, og kan pt ikke finde nogen steder der sælger klaret smør ?
  Tætteste jeg kan komme er Ghee (matas skulle sælge det udfra deres hjemmeside) og så at lave det selv. Laver du selv, eller køber det et sted som jeg ikke har opdaget ?

  • Hej Bjarne
   Du kan let selv lave dit klarede smør her der kan du også se en forklaring af forskellen på klaret smør og Ghee 🙂 God fornøjelse.
   Mvh Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment