Lækre paleo burgere
Jeg har jo allerede postet en lækker opskrift på paleo burgere, men her kommer en anden version med en bolle uden mel, så den er også optimal hvis man har glutenallergi.
Burger boller
Opskrift til 6 burgere:
4 gulerødder almindelig størrelse
3 håndfulde mandler
2 små håndfulde sesamfrø
2 små håndfulde hørfrø
4 æg
Ca. 1/4 dl koldpresset olivenolie
Ovnen tændes på 175 grader med varmluft.
Alt blendes, evt skær gulerødderne i mindre stykker inden de puttes i blenderen, jeg bøvlede lidt med at de ikke gad blive fanget af kniven i blenderen. Det afhænger selvfølgelig også meget af hvilken blender man har 🙂
Når alt er blendet sammen til en jævn masse tager man en spiseske af dejen og sætter det på en bageplade og flader den ud, så de bliver på størrelse med en burgerbolle, bare fladere. Når ovnen er varm sættes de i og bages ca. 15 minutter eller til de er gyldne.
Mens bollerne bages steges bøfferne, salat, agurk, tomat og hvad man ellers har lyst til at putte i skylles og klargøres. Vi lavede også hjemmelavet guacamole som er paleo 2.0 til.
Guacamole
2 store modne avocadoer
2 fed hvidløg
Saften af 1/2 citron
Ca. 2 dl græsk yoghurt
Salt og peber
Avocadoerne udstenes og moses, hvidløget rengøres og presses og det hele blandes og smages til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft eller hvidløg.
Vi lavede selvbygningsburgere, så alle ingredienser blev sat på bordet og så byggede vi vores egen burger lige som vi havde lyst.
Bollerne kan sagtens spises dagen efter med smør eller andet pålæg 🙂