Pæretærte
Her er min nye ynglings dessert, den blev afprøvet fordi vi havde nogen lidt for modne pærer fra Aarstiderne og vi hader madspild! Desuden skal jeg have mange af de gode kalorier, så jeg kan holde fedtprocenten høj i mælken til tvillingerne 🙂 Til de af jer som ikke er opdateret, så har vi tvillingepiger på 3måneder, som jeg fuldammer og det er fast arbejde 🙂
Opskrift
Læg en dåse økologisk fuldfed kokosmælk i køleskabet.
Bunden:
4 dl valdnødder
7 dadler
4 tsk kokosolie
½ tsk salt
½ tsk vanille
Ovnen tændes på 190 grader. Valnødderne blendes og de andre ingredienser tilsættes og blendes med, jeg synes det var lidt svært at få blended ordentligt sammen, så jeg rørte/maste det godt sammen inden jeg kom det i tærtefadet. Denne portion passer til et tærtefad på 28 cm i diameter. Tærtefadet smøres med kokosolie og dejen mases ud i bunden af fadet.
Bages i ca. 15 min.
Ovnen skrues ned til 175 grader
Fyldet:
3-6 pærer afhængig af størrelse
1 spsk kanel
saft af ½ citron
1 spsk honning
Kanel, citronsaft og honning røres sammen i en dyb tallerken. Pærerne skæres i tynde både med skræl. Pærerne vendes i blandingen lige inden de lægges ovenpå den forbagte bund.
Bages i 15 min.
Tilbehøret:
Efter at dåsen med kokosmælk har stået i køleskabet lidt tid, helst et par timer eller mere, tages den ud og det tykke skrabes ud i en skål, det tynde hældes på et glas og gemmes til smoothie eller andet. Det tykke røres sammen med vanillepulver efter smag, jeg brugte ca.1½ tsk.
Den smager himmelsk 🙂 og særligt hvis den er lun, kan selvfølgelig også serveres med andet tilbehør eller uden.
Velbekomme og der er flere opskrifter på vej 🙂