Pæretærte

Her er min nye ynglings dessert, den blev afprøvet fordi vi havde nogen lidt for modne pærer fra Aarstiderne og vi hader madspild! Desuden skal jeg have mange af de gode kalorier, så jeg kan holde fedtprocenten høj i mælken til tvillingerne 🙂 Til de af jer som ikke er opdateret, så har vi tvillingepiger på 3måneder, som jeg fuldammer og det er fast arbejde 🙂

Færdigbagt med tilbehør

Opskrift

Læg en dåse økologisk fuldfed kokosmælk i køleskabet.

Bunden:
4 dl valdnødder
7 dadler
4 tsk kokosolie
½ tsk salt
½ tsk vanille

Ovnen tændes på 190 grader. Valnødderne blendes og de andre ingredienser tilsættes og blendes med, jeg synes det var lidt svært at få blended ordentligt sammen, så jeg rørte/maste det godt sammen inden jeg kom det i tærtefadet. Denne portion passer til et tærtefad på 28 cm i diameter. Tærtefadet smøres med kokosolie og dejen mases ud i bunden af fadet.

Bunden inden den bages

Bages i ca. 15 min.
Ovnen skrues ned til 175 grader

Fyldet:
3-6 pærer afhængig af størrelse
1 spsk kanel
saft af ½ citron
1 spsk honning

Kanel, citronsaft og honning røres sammen i en dyb tallerken. Pærerne skæres i tynde både med skræl. Pærerne vendes i blandingen lige inden de lægges ovenpå den forbagte bund.

Bages i 15 min.

Tilbehøret:
Efter at dåsen med kokosmælk har stået i køleskabet lidt tid, helst et par timer eller mere, tages den ud og det tykke skrabes ud i en skål, det tynde hældes på et glas og gemmes til smoothie eller andet. Det tykke røres sammen med vanillepulver efter smag, jeg brugte ca.1½ tsk.

Den smager himmelsk 🙂 og særligt hvis den er lun, kan selvfølgelig også serveres med andet tilbehør eller uden.

Velbekomme og der er flere opskrifter på vej 🙂

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment