Paleo opskrift på lammegryde
Her er opskriften på en rigtig lækker efterårsret som er let at lave og kan stå og passe sig selv 🙂 det tager ca. 1 1/2 time fra man går igang, til retten kan serveres, ud af den tid er ca.1/2 times effektivt arbejde, resten af tiden passer det sig selv 🙂
500g lammekød i tern
2 spsk olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
2 dåser hakkede tomater
1 squash
1 aubergine
2 røde peberfrugter
1 blomkål
Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet deri, tilsæt fint hakket løg og presset hvidløg, steg til løgene er blevet gennemsigtige, tilsæt chili og hakkede tomater, lad simre under låg i ca. en time. Squash og aubergine skæres i lidt grove tern, peberfrugterne i strimler og blomkålshovedet hakkes fint, eventuelt på mandolinjern. Squash, aubergine og peberfrugter tilsættes ca. 10 minutter før servering og blomkålen steges på en pande med olie til den har fået lidt farve. Blomkålen serveres som ris til lammegryden.
Louise. Du ku godt lige have nævnt at man skulle bruge en lidt stor gryde! Fik jo et chok da jeg hældte de sidste grøntsager i 😛
Jeg håber du fandt plads Sarah?! Og at du kunne lide det? 🙂
Mvh Louise
Ja, jeg maste det bare lidt… Og svinede lidt… Det smagte vildt godt – lavede det dog med gris i stedet, da jeg ikke havde lammekød i nærheden.
Var glædeligt imponeret over blomkålsrisene! 😀
Dejligt at det smagte godt, også med en anden type kød! Ja, ikk 🙂 jeg var bestemt også lidt skeptisk da jeg hørte om blomkålsris første gang. Men det er jo super lækkert 🙂