Paleo opskrift på lammegryde

Her er opskriften på en rigtig lækker efterårsret som er let at lave og kan stå og passe sig selv 🙂 det tager ca. 1 1/2 time fra man går igang, til retten kan serveres, ud af den tid er ca.1/2 times effektivt arbejde, resten af tiden passer det sig selv 🙂

500g lammekød i tern
2 spsk olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
2 dåser hakkede tomater
1 squash
1 aubergine
2 røde peberfrugter
1 blomkål

Varm olien i en tykbundet gryde og brun kødet deri, tilsæt fint hakket løg og presset hvidløg, steg til løgene er blevet gennemsigtige, tilsæt chili og hakkede tomater, lad simre under låg i ca. en time. Squash og aubergine skæres i lidt grove tern, peberfrugterne i strimler og blomkålshovedet hakkes fint, eventuelt på mandolinjern. Squash, aubergine og peberfrugter tilsættes ca. 10 minutter før servering og blomkålen steges på en pande med olie til den har fået lidt farve. Blomkålen serveres som ris til lammegryden.

20121124-160225.jpg

Louisep

Vi er en familie på 4, far Morten, mor Louise, datter Sofie 6år og datter Julie 6år. Vi er på 6mdr. Orlov rundt i Danmark i vores autocamper “Campi Hygge”. Du kan se mere om vores rejse på Instagram soerensen.louise Når vi ikke er på orlov bor vi i lejlighed i Esbjerg. Julie og Sofie har indtil videre gået i børnehave og starter i skole når vi kommer hjem igen. Vi har længe haft planlagt at skulle på orlov, men planen var Australien og syd øst Asien, hvor Morten og Louise har rejst rundt med rygsæk før børn. Men som verden er nu har vi ændret planer et par gange, se mere om det i indlæg. Vi startede vores orlov på Fanø, det er jo også en ø 😉 og der har vi været de første 14 dage. Læs med og se mere om autocamperlivet som familie rundt i Danmark. Det skal lige siges at vi aldrig har ejet campingvogn eller autocamper tidligere, så alt er nyt for os og vi har en meget stejl læringskurve 🤩

4 Responses

  1. Louise. Du ku godt lige have nævnt at man skulle bruge en lidt stor gryde! Fik jo et chok da jeg hældte de sidste grøntsager i 😛

  2. Ja, jeg maste det bare lidt… Og svinede lidt… Det smagte vildt godt – lavede det dog med gris i stedet, da jeg ikke havde lammekød i nærheden.
    Var glædeligt imponeret over blomkålsrisene! 😀

    • Dejligt at det smagte godt, også med en anden type kød! Ja, ikk 🙂 jeg var bestemt også lidt skeptisk da jeg hørte om blomkålsris første gang. Men det er jo super lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post comment