Mos af søde kartofler med et twist
Ca.500g søde kartofler/batater
1-2 fed hvidløg
1 fennikel evt. med top
20 g sesamfrø
De sødekartofler skrælles/skures og skæres i grove tern og steges gyldne ca. 15 min i en gryde med olivenolie, de må gerne tage farve, da det giver mere smag til mosen.
Imens ristes sesamfrø gyldne på en tør pande og fennikel skæres fint på et mandolinjern.
Når kartoflerne er gyldne tilsættes presset hvidløg og vand op midt på kartoflerne og de dampes møre under låg, ca. 10 min afhængig af størrelsen på dine tern.
Sigt væsken fra, men gem det til at tilpasse konsistensen på mosen. Derefter piskes kartoflerne til en grov mos der smages til med salt, peber og æbleeddike efter smag.
Vend den fintskårne fennikel med de ristede sesamfrø.
Vi fik det sammen med kylligeinderfileter og gnavegrønt.