Opskrift på proteinkage
Her kommer en opskrift på protein kage, som jeg smagte første gang i Crossfit Aalborg, hvor Tina havde bagt og jeg blev inviteret på søndags proteinkageklub 🙂
Selvom den ikke er total paleo, synes jeg det er et godt alternativ til købe proteinbarer som er tilsat divers e numre, ud over det, smager den fantastisk godt selvom den ligner rugbrød.
Protein kage:
4 store krus havregryn
1 stort krus cacaopulver
1/2 liter kvark eller skyr
1/2 liter æggehvider (ca 15 æg)
3 tsk bagepulver
1 spsk vanilleessens
½ spsk mandelessens
4 spsk flydende sød
Konsistens ligesom til havregrynskugler, gerne lidt mere fugtig. Puttes i rugbrødsform med bagepapir og toppen glattes med vand. Bages i ca 1 time v 200 grader. Lad den stå i ovnen når du slukker i 1/2 – 1 time. Lad den køle helt af og put den derefter i pose og opbevar den i køleskab hvor den kan holde sig i ca. en uge, hvis den altså får lov at ligge så længe 🙂
Alternativt kan man bage den i en rund springform og kreere jordbærproteinkage af den.
Det eneste der gøres anderledes er at den bages i en springform, flækkes på tværs og der lægges ca.100g mørk chokolade på fladen af kagen, så den ikke suger vædske fra toppingen.
Opskrift på topping:
½l skyr eller kvark
lidt flydende sødemiddel
½tsk vanillepulver
Så mange jordbær man kan få plads til 🙂
Og uhmmm så har man det perfekte alternativ til den lækreste fødselsdagskage, som mætter og er fyldt med gode proteiner!